ROOMA, PINTAA SYVEMMÄLTÄ 7.-13.4.2019

HUOM! Matka on loppuunmyyty.

Vain harvoin on mahdollisuus yöpyä Rooman historiallisessa keskustassa sijaitsevassa Birgittalaisluostarissa. Matkalla näet antiikin Rooman, Villa Lanten, Rooman tärkeimmät kirkot ja Vatikaanin museon. Ainutlaatuisia kokemuksia ovat paavin audienssi ja Trasteveressä Sant´Egidion hyväntekeväisyysjärjestön esittely. Matkanjohtajana Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo ja asiantuntijaoppaana Roomassa asuva Heidi Huopalainen.

OHJELMA

Su 7.4. Lähtö Helsinki-Vantaalta Finnairin koneella klo 16.20 ja saavumme Roomaan klo 18.45, jossa opas ja bussi vastassa. Kuljetus Rooman keskustaan Tiberin rantakadun varrelle, josta loppumatka kävelleen birgittalaisluostariin Casa Santa Brigida, piazza Farnese.

Ma 8.4. Aamiaisen jälkeen jalkaisin tutustumista antiikin Rooman nähtävyyksiin. Ensin kävellään Capitoliumin kukkulalle, jolla aikoinaan sijaitsivat Juppiterin, Junon ja Minervan temppelit ja josta aukeaa hieno maisema ylitse Forum Romanumin ja Palatinus-kukkulan. Kukkulalta laskeudutaan alas ja kuljetaan foorumin halki. Siellä sijaitsevat senaatin rakennus kuuria ja tärkeimpien temppeleiden rauniot. Paikalla Cicero piti palopuheitaan ja sinne saapuivat triumfikulkueet voitokkaiden sotaretkien jälkeen. Toisessa päässä foorumia kohoaa maailman suurin amfiteatteri Colosseum, jolla käytiin dramaattisia gladiaattori-taisteluja. Colosseumin takana sijaitsevat gladiaattorikoulun Ludus Magnus rauniot.

Lounastauko lähellä sijaitsevassa ravintolassa ja lounaan jälkeen vierailu San Clementen kirkkoon, joka muodostuu kolmesta eri tasosta; alin on antiikinaikaista katutasoa ja siellä on Mitrajumalan temppeli, keskellä on Rooman vanhin basilikakirkko ja ylimpänä nykyinen kirkkorakennus. Lounaan jälkeen on iltapäivä vapaata. Kuka haluaa käydä Colosseumilla sisällä, Foorumin lippu oikeuttaa siihen, tai jos joku haluaa nousta Palatinus-kukkulalle, jonne Rooma uskomuksen mukaan aikoinaan syntyi, sama lippu kelpaa myös Palatinukselle.

Ti 9.4. Aamupäivällä vierailu Villa Lanteen Janiculus-kukkulalle, jossa sijaitsee Suomen Rooma-instituutti. Heti Villa Lanten jälkeen siirrytään Lateraanikirkon aukiolle, jonka laidalla sijaitsevat ns. pyhät portaat. Niiden uskotaan kuuluneen Pontius Pilatuksen palatsiin ja ne toi mukanaan pyhäinjäännöksenä Jerusalemista keisari Konstantinuksen äiti, pyhä Helena. Pyhien portaiden jälkeen pidetään lounastauko ennenkuin jatketaan itse Lateraanikirkkoon, San Giovanni in Lateranoon. Kyseessä on Rooman tuomiokirkko, joka jälleenrakennettiin barokin mahtipontiseen  tyyliin 1600-luvulla. Lateraanikirkko kuuluu pyhiinvaelluskirkkoihin kuten myöskin suurin Marialle pyhitetty kirkko Santa Maria Maggiore Esquilinus-kukkulalla, joka on kuuluisa arvokkaista mosaiikkikoristeluistaan.

Ke 10.4. Aamulla siirtyminen hyvissä ajoin Pietarinkirkon aukiolle, jossa klo 10.00 alkaa paavi Fransiskuksen pitämä yleinen audienssi aukiolle kokoontuneelle kansalle. Tapahtuma kestää lähes puoleenpäivään saakka, jonka jälkeen yhteinen lounas. Lounaan jälkeen vierailu Trasteveren kaupunginosaan, Sant’Egidion hyväntekeväisyysjärjestöön, Tiberin saarelle.

To 11.4. Aamulla lähdetään Vatikaanin museoille, jonne olemme tilanneet ajanvarauksen. Tutustumaan Vatikaanin museoiden aarteisiin –  antiikin aikaiset patsaskokoelmat, mielenkiintoiset kartta- sekä gobeliinikäytävät, marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut upeat salit sekä Michelangelon vertaansa vailla olevat freskot Sikstiiniläiskappelissa ovat unohtumaton elämys. Museoista siirrytään maailman suurimpaan kristilliseen temppeliin, Pietarinkirkkoon, jossa voi ihailla mm. koskettavaa Michelangelon Pietá-veistosta sekä suurten barokkiarkkitehtien kätten ihmetöitä. Yhteinen lounas Pietarinkirkon vierailun jälkeen ja paluu omakohtaisesti hotellille.

Pe 12.4. Aamulla kuljetus Paavalinkirkolle muurien ulkopuolelle,  joka on neljäs Rooman suurista pyhiinvaelluskirkoista. Kirkko rakennettiin kokonaan uudelleen tulipalon jälkeen 1800-luvulla ja alttarien marmoreita sekä pylväitä saatiin lahjoituksina ympäri maailmaa. Kirkkoon kuuluu benektiiniluostari ja luostarialueella on erittäin kaunis luostaripiha, kirkossa on myös apostoli Paavalin hauta. Päivän aikana käydään myös Santa Croce in Gerusalemme kirkossa, jonka arvokas pyhäinjäännös on osa Jeesuksen ristiä Golgatalta sekä vierailemme San Lorenzon kirkolla Veranon hautausmaan sisäänkäynnin luona. Campo Verano on kuin suuri kaunis puisto istutuksineen ja hautamuistomerkkeineen, on suuria monumenttaalisia sukuhautoja sekä kuuluisuuksien viimeisiä lepopaikkoja.

LA 13.4. Aamulla otetaan matkatavarat jo mukaan ja ajetaan Kolmen lähteen luostarille, jossa uskotaan Paavalin kärsineen marttyyrikuoleman. Sieltä matka jatkuu San Calliston katakombeille, varhaiskristittyjen suurimmalle hauta-alueelle teiden kuningattaren eli via Appia Antican varrelle. Lounaalla käydään Castel Gandolfon järven rannalla  ja sitten ajetaan suoraan lentokentälle, josta paluulento klo 18.40 kotimaahan.

MATKAN HINTA
1595 eur/ henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa
+180 eur yhden hengen huone

Matkan hintaan sisältyy :
– Menopaluu Finnairin reittilennoilla Helsinki-Rooma-Helsinki matkalaukulla, ei aterioilla
– Majoitus Birgittalais-luostarissa
– Ruokailut ohjelman mukaisesti
– Kaikki ohjelman mukaiset bussikuljetukset sekä pääsyliput
– Suomenkieliset opastukset

LENTOAIKATAULU:

7.4. klo 19   Helsinki – Rooma 16.20 – 18.45

13.4. klo 19 Rooma – Helsinki 18.40 – 23.00

Varaus, maksu- ja peruutusehdot
Ennakko 250 eur kahden viikon sisällä varauksesta. Loppumaksu kuukausi ennen matkan alkua.
Jos matka perutetaan:
Viimeistään 60 päivää ennen matkan alkua, ennakkomaksu palautetaan
Viimeistään 60-30 vrk ennen matkan alkua, ennakko pidätetään.
Viimeistään 30-15 vrk ennen, peritään 50 % matkan hinnasta
Viimeistään 14-0 vrk ennen matkan alkua, peritään 100% matkan hinnasta

Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista!

Kyselyt:
Kirsi Rostamo 040 5471335, kirsi.rostamo@dei.fi

Varaukset:
EL-VE Tours: info@elvetours.gr
Muistathan mainita erityisruokavaliosi jo varauksen yhteydessä!

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
16, NikisStr. 10557 Ateena
Puh. +30 210 3232449
Fax +30 210 3228977
Email. info@elvetours.gr
www.elvetours.gr