Läntisen maailman kulttuuriin ehkä eniten vaikuttaneen henkilön historia on hämärän peitossa kahden vuosikymmenen ajalta. Uudenvuodenpäivänä Radio Deissä lähetettävä Tuntematon Jeesus -kuunnelma pyrkii kuvittelemaan, millaiset tapahtumat Jeesus Nasaretilaisen elämässä perheensä, tapaamiensa naisten ja sukulaispoikansa Johannes Kastajan kanssa ovat mahdollisesti muovanneet hänen myöhempää ajatteluaan ja toimintaansa.

Lapsuuden ja nuoruuden kokemukset eivät voi olla vaikuttamatta ihmisen aikuisuuteen.

Viimeisin Raamatun maininta varttuvasta Jeesuksesta on, kun hän on 12-vuotiaana unohtunut keskustelemaan pappien kanssa Jerusalemissa. Sen jälkeen Raamattu hyppää Jeesuksen elämässä vaiheeseen, jossa Johannes Kastaja antaa kasteen kolmekymppiselle Jeesukselle Jordanilla. Mitä tapahtui väliin jääneiden kahden vuosikymmenen aikana?

Milloin Jeesukselle itselleen kirkastui asema ja tehtävä, jota hän alkoi toteuttaa? Oliko Qumranilla, tiukan linjan essealaisjuutalaisten luostarilla jonkinlainen vaikutus hänen sanomaansa? Entä hänen perheellään?

Tuntematon Jeesus -kuunnelman ovat dramatisoineet ja ohjanneet Risto Autio ja sen kirjoittaja Teppo Turja. Jeesuksen rooleissa ääninäytelmässä ovat Joel Virtanen ja Miikko Santala. Maria-äitinä kuullaan Kirsi Ansaharjua ja Joosefina Risto Autiota. Lisäksi kuunnelmassa kuullaan yli kymmentä muuta ääniroolia.

Radio Dei lähettää puolitoistatuntisen ääninäytelmän radion ensiesityksenä uudenvuodenpäivänä aamuyhdeksän uutisten jälkeen. Ennen radioensi-iltaa kanavalla kuullaan kuunnelman käsikirjoittajan ja ohjaajan Teppo Turjan haastattelu, jossa hän avaa näytelmän taustoja ja tekoprosessia.

Tuntematon Jeesus Radio Deissä uudenvuodenpäivänä tiistaina 1. tammikuuta kello 9.03 alkaen. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Teppo Turjan -haastattelu kuullaan kello 8.30.

Tuntematon Jeesus -kuunnelman tekijäryhmää yhteiskuvassa kuuntelemassa ensimmäistä kertaa puolitoistatuntista valmista teosta.

Vasemmalta oikealle Miikko Santala, Joel Virtanen, Jenni Virtanen, Hanna Forsström, Teppo Turja, Matvei Ojansuu, edessä Kirsi Ansaharju ja Venla Hämäläinen. Kuvasta puuttuvat Risto ja Eetu Autio, Aleksi Erola, Jaakko Jokinen, Linnea Oksanen sekä Matias ja Timo Heikka.