– Emme voi ajatella, että maan talous laitetaan ensin kuntoon ja sen jälkeen korjataan sosiaaliset ongelmat, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo.

Köyhyystutkijana työskennellyt ministeri keskustelee köyhyydestä piispan kanssa huomenna keskiviikkona kuultavassa Myötätunnon illassa.

– Köyhyyden ja asunnottomuuden poistaminen saa maksaa, koska se on paitsi inhimillistä niin myös kannattavaa: se maksaa itsensä takaisin ajan kuluessa, katsoo Ohisalo.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo kutsui sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) keskustelemaan köyhyydestä eilen maanantaina Helsingin Vanhassa kirkossa järjestettyyn myötätuntoiltaan.

Ohisalolla on ennen ministeripestiään ja vihreiden puheenjohtajuutta kokemusta myös kirkollisista luottamustehtävistä. Hän on aiempina vuosina toiminut muun muassa Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston ja Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenenä.

Mielipiteitään köyhyysongelmiin tulevat Vanhassa kirkossa jakoivat myös toimitusjohtaja Juha Pantzar Takuusäätiöstä ja toiminnanjohtaja Sinikka Backman Myllypuron elintarvikejakelusta.

Radio Dei lähettää köyhyyskeskustelun keskiviikkona 30.10. kello 21.40 alkaen.

Sisäministeri Maria Ohisalo. Kuva: Laura Kotila / valtioneuvoston kanslia