Tänä vappuna tapahtuu jotain ainutlaatuista: Voit osallistua Suomen kristittyjä laajasti kokoavaan Kristittyjen yhteinen vappu –tapahtumaan useiden eri radio- ja televisiokanavien kautta.

– Olemme jo vuosia toivoneet Kristittyjen yhteiselle vapulle uusia yhteistyötahoja. Hienoa, että onnistumme nyt järjestämään historiallisen tilaisuuden, jonka sähköiset kristilliset mediat toteuttavat yhdessä, kertoo Kirsi Rostamo, Radio Dein päätoimittaja ja yksi tapahtuman järjestäjistä.

Helsingin Senaatintorilla on perinteisesti järjestetty tuhansia kristittyjä kokoava vapputapahtuma ja Jeesus-marssi. Koronapandemiasta johtuen tämä juhla vaihtuu tänä vuonna radio- ja tv-kanavien kautta lähetettäväksi tilaisuudeksi.

Lähetyksessä vieraillaan eri paikkakunnilla ja rukoillaan yhdessä Suomen puolesta. Mukana ovat muun muassa evankelista Ilkka Puhakka ja laulaja-evankelista Nina Åström sekä muusikko Henna Nieminen.

– Raamattu kutsuu kristittyjä anomaan, rukoilemaan ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikin tavoin hurskaasti ja kunniallisesti. Erittäin ajankohtainen kehotus siis meille! Juuri siksi tahdomme tapahtumassa erityisesti rukoilla Suomen puolesta – yhdessä, toteaa tapahtuman koordinaattori Timo Tikka.

Vappuisen rukoustapahtuman teemana on Jeesus – toivoa tulevaisuuteen. Mitä tällä halutaan viestiä?

– Tulevaisuuteen liittyy aina epävarmuustekijöitä. Mutta kun lukee Johanneksen evankeliumia, Jeesuksen merkitys iankaikkisen elämän antajana, siis todellisena tulevaisuutena, tulee hyvin selväksi. Tunnetuin raamatunkohta siitä on Joh. 3:16, Tikka avaa teemaa.

Tapahtumaan voi osallistua Radio Dein, Radio Patmoksen, TV7:n ja Usko-tv:n välityksellä 1.5.2021 kello 13 alkaen. Alfa-TV:llä nähdään tilaisuudesta kooste 2.5.2021 kello 09.00 ja 18.30.

Kristittyjen yhteisen vapun järjestävät yhteistyössä Avainmedia, IRR-TV/Mediamissio, Kristityt Yhdessä ry, Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7.

Lue lisää: www.kristittyjenvappu.fi