Suomen Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarja jakaa ajatuksen hetken hiljentymiseksi arkisin klo 6.36 ja klo 21.36.

Hartaudet tarjoaa Suomen Raamattuopisto ja vuoroviikoin Elämä-lehti tai Perussanoma Oy.

Kristus kuoli meidän syntiemme vuoksi, niin kuin oli kirjoitettu, hänet haudattiin, hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, ja hän ilmestyi Keefakselle ja sitten niille kahdelletoista. Sen jälkeen hän ilmestyi samalla kertaa yli viidellesadalle
veljelle – – .Tämän jälkeen hän ilmestyi Jaakobille ja sitten kaikille apostoleille. Viimeiseksi kaikista hän ilmestyi minullekin, joka olen kuin keskosena syntynyt. 1. Kor. 15:3–8.

Tämä ylösnousseen ilmestymisistä kertova kuvaus on Uuden testamentin varhaisin. Se kirjoitettiin, kun Jeesuksen kuolemasta oli kulunut noin kaksikymmentä vuotta. Paavali kertoo, kuinka laajalle joukolle ihmisiä Jeesus oli vastaansanomattomasti näyttäytynyt, alkaen Pietarista ja muista opetuslapsista. Hän ei tarkemmin kerro, missä nämä ilmestymiset tapahtuivat. Toistuvat ilmestymiset joka tapauksessa vakuuttivat heikommatkin seuraajat. Oli vaikea olla uskomatta Ylösnousseeseen, kun tämä seisoi ruumiissaan elävänä silmien edessä. Näkemisen lisäksi hänen haavojaan saattoi myös tunnustella. ”Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!” Tuomaankin oli tunnustettava: ”Minun Herrani ja Jumalani!” (Joh. 20:27–28).

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy