Suomen Raamattuopiston metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja jakaa ajatuksen hetken hiljentymiseksi arkisin klo 6.36 ja klo 21.36.

Hartaudet tarjoaa Suomen Raamattuopisto ja vuoroviikoin Elämä-lehti tai Perussanoma Oy.

Hän on suojaava varjo, hän on vartijasi, hän ei väisty viereltäsi. Päivällä ei aurinko vahingoita sinua eikä kuunvalo yöllä. Ps. 121:5–6

Kun elämässä on kaikki hyvin, on vaikeaa valvoa ja pysyä hereillä. Elämän kulkiessa mutkitta näyttää kaikki sujuvan hyvin ilman Jumalaakin. Tämä on tietysti surkea harhakuvitelma. Kun kaikki on hyvin, on syytä pitää mielessä elämän väliaikaisuus ja olla valmis niihin hetkiin, jolloin koetukset saapuvat. Meidän vartijamme onneksi valvoo aina eikä hän väisty hetkeksikään viereltämme. Ei silloinkaan, kun elämässä on yö ja Jumalan avun ja läsnäolon voi vain aavistaa, muttei nähdä tai tuntea. Älä rakenna uskoasi näkemisen tai kokemisen varaan, koska ne jättävät meidät niin helposti. Jumalan sanan lupaukset sen sijaan eivät jätä, eivät varsinkaan silloin, kun meitä ympäröi yö. – Tänään hän vakuuttaa olevansa suojaava varjo, joka ei väisty viereltämme. Meitä ei vahingoita aurinko eikä pimeä.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy