Suomen Raamattuopiston metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja jakaa ajatuksen hetken hiljentymiseksi arkisin klo 6.36 ja klo 21.36.

Hartaudet tarjoaa Suomen Raamattuopisto ja vuoroviikoin Elämä-lehti tai Perussanoma Oy.

Ja hän sanoi: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.” Jeesus vastasi: ”Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.” Luuk. 23:42–43

Jo tänään, heti. Ei tarvitse odotella elämän parantumista tai syvän uskon salaisuuksien avautumista. Ei tarvitse ensin osoittaa uskonsa vakavuutta oikeilla teoilla. Jeesus on ottanut omakseen jo armonpyytäjän, ei vasta armon vahvaa omistajaa. Kukaan ei koskaan kutsuisi Jeesusta avuksi, ellei Pyhä Henki olisi osoittanut haavoitettuun Vapahtajaan ja saanut meitä kääntymään hänen puoleensa. Rikoksistaan ristiinnaulittu rosvo oli ansiottoman armon kirkkain esimerkki: hänet oli kirjaimellisesti naulittu puuhun, ettei hän voisi tehdä mitään pelastumisensa eteen. Mutta hän kääntyi Jeesuksen puoleen pyytäen tätä muistamaan Valtakunnassaan syntistä ja samassa hän oli itse jo siellä sisällä. Pian hän näki koko taivaan kirkkauden.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy