Suomen Raamattuopiston metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja jakaa ajatuksen hetken hiljentymiseksi arkisin klo 6.36 ja klo 21.36.

Hartaudet tarjoaa Suomen Raamattuopisto ja vuoroviikoin Elämä-lehti tai Perussanoma Oy.

Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. Jes. 40:29–31

Elämä on levotonta ja väsyttävää. Jo nuorina näännytään ja kompastutaan. Elämänote katoaa sirpaleiseen maailmaan. Ei ole aikaa rauhoittua, olla vain omana itsenään tai levätä pois väsymystään. Suorittamisen pakko ja onnistumisen velvoite painavat hartiat kumaraan. Jumala lupaa kuitenkin sanassaan virvoittaa luokseen tulevan väsyneen ja antaa heikolle uuden voiman. Kompastelevat hän nostaa tielle ja totuutta etsiville hän osoittaa sanansa valon. Hän varjelee luokseen tulevan loukkaamasta itseään. Jumala opettaa omansa lentämään niin kuin kotkaemo opettaa poikasiaan. Alussa emo pakottaa pienokaisen rohkeaan hyppyyn. Itse se lentää kuitenkin alapuolella tarjoten siipiensä turvan. Siihen väsynyt poikanen voi laskeutua keräämään voimia, kunnes kykenee taas lentämään. Pian poikanen levittää omat siipensä uljaaseen lentoon. Se ylistää tekijäänsä kaartaessaan taivaalla, ja Jumalan tuulet kannattelevat sitä.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy