Suomen Raamattuopiston metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja jakaa ajatuksen hetken hiljentymiseksi arkisin klo 6.36 ja klo 21.36.

Hartaudet tarjoaa Suomen Raamattuopisto ja vuoroviikoin Elämä-lehti tai Perussanoma Oy.

Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. 1 Kor. 1:21–23

Maailma ei viisauden kautta oppinut tuntemaan Jumalaa eikä kyennyt lainkäskyjä noudattaen elämään hänen tahtonsa mukaan, niinpä Jumala päätti hullutuksen kautta pelastaa tämän maailman. Hulluuteen kuuluu Jumalan ihmiseksi tulo neitsyt Mariasta vastoin kaikkea säädyllisyyttä ja siihen kuuluu ristin mielettömyys, kun itse Jumala kuolee roiston kuoleman. Hulluuteen kuuluu kasteen vaatimattomuus, jossa Pyhä Henki tekee suuria tekojaan, ja siihen kuuluu ehtoollisen yksinkertaisuus, jossa nautimme Jumalan Pojan ruumiin ja veren. Hulluuteen kuuluu Jumalan rosoinen sana, joka tästä kaikesta kertoo. ”Autuas se, joka ei loukkaannu minuun,” sanoi Jeesus. Älä sinäkään loukkaannu Jumalan pelastustekojen vaatimattomuuteen, vaan usko ne iloisesti ja varmasti tosiksi ja sinua koskeviksi. Sinullakin on Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy