Suomen Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarja jakaa ajatuksen hetken hiljentymiseksi arkisin klo 6.36 ja klo 21.36.

Hartaudet tarjoaa Suomen Raamattuopisto ja vuoroviikoin Elämä-lehti tai Perussanoma Oy.

Mitä minä puhun hänelle, mitä minä sanon hänelle, joka on kaiken tämän tehnyt? Mielessäni minä käyn lävitse elämäni vuodet sydämessäni murhe. Herra, minun sydämeni elää sinulle, anna rauha hengelleni, vahvista minua, tee minut terveeksi! Jes. 38:15–16.

Hiskian koskettava psalmi syntyi kuolema silmien edessä. Profeetta Jesaja oli ilmoittanut, että Hiskian olisi järjestettävä asiansa, sillä hän ei tulisi parantumaan, vaan kuolisi. Hiskia vuodatti ahdistuksensa Jumalalle ja sai lopulta viisitoista lisävuotta. Nuo vuodet eivät tosin muodostuneet suureksi siunaukseksi Hiskian elämässä, pikemminkin päinvastoin.
Jumala kuulee hädässä olevien lapsiensa rukoukset. Joskus hän taipuu auttamaan, vaikka voisi olla parempi luottaa Jumalaan ja antaa hänen alkuperäisen tahtonsa tapahtua. Saamme rukoilla kaikessa hädässä sydämeemme rauhaa ja että Herra vahvistaisi meitä Hengellään. Saamme myös rukoilla, että hän auttaisi ja ottaisi murheemme tai sairautemme pois. Hyvä on kuitenkin liittää jokaiseen pyyntöön sydämestä rukous: ”Tapahtukoon sinun tahtosi.” Silloin lopputulos on paras mahdollinen.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy