Oulun hiippakunnan kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri Matti Laurila kävi Radio Deissä kertomassa Oulun hiippakunnan lähetusjuhlista teemalla ”Saman veden äärellä”. Kun teemaan suunniteltiin, niin ei tiedetty kuinka ajankohtaiseksi se tulikaan koronan takia. Virtuaalisesti lähettäville juhlille on nyt mahdollisuus myös osallistua mistä päin maailmaa tahansa.

Vuoden 2020 lähetysjuhlien ohjelma tarjoaa monipuolisia tulokulmia kirkon kansainväliseen työhön. Juhlien ohjelmassa on erityisesti esillä Kemin seurakunnan toiveesta uskontojen kohtaamiset ja luomakunnan varjeleminen lähetystyön näkökulmasta.

Oulun hiippakunta on ainoa hiippakunta, jossa toteutetaan omat lähetysjuhlat vuosittain yhteistyössä kirkon virallisten lähetysjärjestöjen ja KUA:n kanssa. Matti Laurila kertoo, että oikeastaan yhteys eri toimijoiden välillä on vuosien myötä parantunut eikä seurakunnat enää epäile eikö lähetystyö olisi osa seurakunnan perustehtävää.

Mutta koronan takia lähetysjärjestöt ja lähetyksen ystävät eivät ole voineet järjestää perinteisiä tapahtumia, joiden avulla on kerätty varoja lähetykseen. Tämä aiheuttaa haasteita kirkossa ja esimerkiksi Suomen Lähetysseura on elokuussa ilmoittanut, että se joutuu ehkä irtisanomaan jopa 22 työntekijää koronan takia. Nyt tarvitaan lähetystyön hyväksi yhteistyötä, rukousta ja tukea enemmän kuin koskaan, koska koronan takia myös lähetysalueilla avuntarve on suurempi.

Oulun hiippakuntasihteeri Matti Laurila kertoo Radio Deissä lähetysjuhlista sekä lähetystyöntilanteesta ja koronan vaikutuksista torstaina 3.9. Klo 9.05 ja uusintana 13.05. Herätyksen aamussa kello 8.00 jälkeen Mikael Juntunen soittaa Kemin kirkkoherra Tuomas Töllille, joka kertoo millaiset turvajärjestelyt on tehty 150 paikan päällä osallistuville ja kuinka kaikkia tilaisuuksia pääsee seuraamaan virtuaalisesti.

Radio Dein Oulun hiippakunnan taajuuksilla Kokkolassa, Haapavedellä, Raahessa, Oulussa, Kemissä ja Rovaniemellä lähetetään perjantaina ohjelmaa alkaen avajaisista ”Sama taivas, Sama maa” klo 18.00. Lauantaina lähetysjuhlien suora radiointi kuullaan kaikilla Radio Dein taajuuksilla klo 12.00-14.00. Sunnuntain messu Kemin kirkosta ”Samaa vettä janoinen saa” kuullaan Kemin taajuuden lisäksi Oulun, Haapaveden ja Raahen taajuuksilla.

Lisätietoja juhlista ja osallistumisen erilaisista vaihtoehdoista https://www.keminseurakunta.fi/samanvedenaarella/ohjelma

 

Kuuntele Matti Laurilan haastattelun ensimmäinen osa:

Kuuntele Matti Laurilan haastattelun toinen osa:

Kuuntele Matti Laurilan haastattelun kolmas osa: