Radio Dein ja Kotimaa-lehden Piispan kyselytunti -lähetyksen journalistiseen piispantarkastukseen saapuu keskiviikkona 14.4. Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo.

Keskiviikkoaamun Piispan kyselytunti -lähetyksessä Oulun hiippakunnan piispalle kysymyksiä esittävät Kaleva-lehden päätoimittaja Sanna Keskinen, Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä, kirkolliseen journalismiin erikoistunut freelance-toimittaja Salla Ranta sekä Kyselytuntia moderoiva Radio Dein toimittaja Ariel Neulaniemi.

Radio Dein ja Kotimaa-lehden toteuttamia Piispan kyselytunti -lähetyksiä kuullaan kerran kuukaudessa. Radio Dein studiossa vierailee vuorollaan kukin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispoista. Edellisen kerran Keskitalo vieraili Piispan kyselytunnilla marraskuussa 2019, jolloin puheenaiheeksi nousi koulujen joulujuhlat. Tuolloin närää oli herättänyt eduskunnan apulaisoikeusasiamies linjaus siitä, että koulun yhteisen joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lain vastaista. Apulaisoikeusasiamiehen perustelun mukaan kirkko ei ole sitoutumaton paikka, koska se on tarkoitettu jumalanpalvelusten toteuttamiseen. Piispa Jukka Keskitalo arvosteli kyselytunnilla apulaisoikeusmiehen linjausta jyrkin sanankääntein. Tällä kertaa ajankohtaisemmista aiheista Keskitalolle nousevat ainakin maatalouteen ja tehotuotantoon liittyvät kannat sekä paljon Kaleva-lehdessä esillä ollut vanhoillislestadiolaisten ja piispa Keskitalon käymä keskustelu.

Viime aikoina Piispan kyselytunneilla puheenaiheiksi ovat nousseet myös muun muassa koronaan liittyvät seikat ehtoollisen mahdollisuudesta kokoontumisrajoituksiin ja samaa sukupuolta olevien parien avioliittoon vihkimissanktiot. Edellisellä kyselytunnilla vieraillut arkkipiispa Tapio Luoma sai vastattavakseen myös pastori Kari Kuulan tehotuotantoon liittyneen kolumnin eri teemoja.

Kuuntele Radio Dein ja Kotimaa-lehden Piispan kyselytunti Radio Dei keskiviikkona 14.4. kello 9-10, uusinta kello 13-14 ja lauantaina 17.4. kello 13.35. Ohjelman tallenteen voit kuunnella myös Radiodei.fi-sivuilta ensilähetyksen jälkeen.