Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen tarkastelee reformaatiota koko kristikunnan näkökulmasta. Reformaation merkkivuosi on tärkeää aikaa myös ekumeeniselle neuvostolle.

-Tämä on ollut mielenkiintoista katolisen uskonkäsityksen ja reformaation keskeisten sisältöjen yhteistä tarkastelua. Tämän hetken reformaattori on Paavi Franciscus, joka kutsuu vahvasti kaikkia kristittyjä parannukseen. Franciscukselle parannus tarkoittaa hyvin samanlaista kuin Lutherille: paluuta keskustelemaan takaisin Kristuksen kanssa, Mari-Anna Pöntinen kertoo.

Reformaatio on itsessään mielenkiintoinen asia Pöntiselle.

– Se on mielenkiintoinen ja keskeinen kirkkojen käsite, sillä sitä on käytetty jo katolisessa kirkossa luostarilaitoksen aikaan. Se tarkoittaa palaamista oikeaan muotoon. Palaamista ja uudistumista, Pöntinen toteaa.

Miltä reformaatio näyttää ekumenian näkökulmasta? Mitkä ovat merkittävimpiä vaiheita luterilaisten ja roomalaiskatolisten välisissä ekumeenisissa suhteissa? Entä millaiset nuo suhteet ovat tänään? Kuuntele Armoa 2017 –ohjelma torstaina klo 09:05 ja uusintana klo 13:05. Ohjelmassa on vieraana Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen. Ohjelmasarjan menneet osat löydät Radio Dein ohjelma-arkistosta tästä linkistä.