(Täydennetty 3.5. klo 19.57 Patrick Tiaisen ja Krister Lidslen kommenteilla) Patrick Tiainen ei ole enää perustamansa Uskon sana -seurakunnan palveluksessa. Seurakunnan omilla facebook-sivuilla ilmoitettiin tiistai-iltana 2.5. 2017: ”Ystävällisesti ilmoitamme, että Patrick Tiainen ei ole seurakuntamme palveluksessa.”

Tätä ennen seurakunta ilmoitti Tiaisen lepäävän vastuutehtävistään. Nyt seurakuntaa johtaa pastoripariskunta Krister Lidsle ja Eva Fredriksson-Lidsle yhdessä hallituksen, johtajiston ja tiiminjohtajien kanssa. Radio Dei ei tavoittanut Uskon sana -seurakunnan johtokuntaa kertomaan irtisanomisen syistä.

Seurakunta ilmoittaa Facebook-sivuillaan: ”Kaikki tiedustelut hänestä pyydetään kohdistamaan hänelle [Patrick Tiaiselle]. Seurakuntamme ei kommentoi julkisuudessa entisten työntekijöiden asioita.”

Uskon Sana on Tiaisen maaliskuussa 2014 perustama uskonnollinen yhdistys. Liikkeenä se on täysin itsenäinen. Yhdistyksen juuret ovat kenialaisessa helluntailiikkeessä.

Uskon sana aikoo keskittyä vastaisuudessa ”evankeliumin julistamiseen ja tekemään työtä teemalla Suomi Jeesukselle”.

Uskon sana -seurakunnan pastori Krister Lidsle vastasi keskiviikkoiltana 3.5. Radio Dein soittopyyntöön tekstiviestillä: ”Patrick Tiainen irtisanoutui itse 5.4. Minulla ei ole tapana enkä ota tavaksi kommentoida toisten yksityisasioita. Kuulemani mukaan Patrick Tiainen on juuri tiedottanut itse Facebookissa.”

Facebook-sivullaan Tiainen kirjoittaa irtisanoutuneensa Word of Faith -seurakunnan johtajuudesta omasta pyynnöstään. Tiainen selvittää päätöksensä syitä: ”Viimeisten kuukausien aikana minulla on ollut avioliiton ulkopuolinen suhde mieshenkilön kanssa. Tämä kysymyksiä herättävä asia on tullut esiin maaliskuun lopussa. Tämän tilanteen johdosta ajauduin epätoivon tunteisiin ja tekoihin. Kaikki kärjistyi tapahtumasarjaan, joka päättyi keskiviikkona 29.3.17, kun olin Kokkolassa vakavassa auto-onnettomuudessa, jossa minut pelastettiin palavasta autosta.

Onnettomuuuden jälkeen olen saanut laaja-alaista lääketieteellistä apua. Minulle on myös tarjottu apua ystävätyöntekijöiden kautta. Minua on autettu ja olen kiitollinen siitä.

Kannan vastuun tapahtuneista ja olen itsenäisesti tehnyt päätöksen jäädä sivuun palvelutyöstä. Tarvitsen nyt aikaa laittaa henkilökohtaisen elämäni asiat kuntoon. Kiitän kaikkia minua tukeneita tahoja viime vuosien ajalta.”

Teksti: Kai Kortelainen ja Ariel Neulaniemi