Radio Deissä vietettiin 18.1. Pekka Simojoki -päivää artistin 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Päivän aikana saatiin kuulla tarinoita Simojoen elämästä monien vuosikymmenten ajalta. Kuuntelijat olivat voineet äänestää omaa suosikkikappaletta Pekka Simojoen tuotannosta. Satojen kappaleiden joukosta koottu toivelista toteutettiin osittain livenä mies ja kitara -meiningillä.

Kuuntelijan toivelistalla kuultiin tunnetuimpien kappaleiden lisäksi niiden syntytarinoita sekä yksi aiemmin julkaisematon kappale. Pekka kertoi laulun syntyneen vuosi sitten hänen toipuessaan kotona syöpäleikkauksesta. Hän mietti elämää ja monet Raamatunkohdat ja laulut nousivat tuolloin rakkaiksi. Yksi vanha sanonta ”koettelee, vaan ei hylkää Herra” alkoi soida päässä ja siitä syntyi laulu.

– Tässä laulussa jotenkin elämä kulkee silmien edessä ja ihmetellään elämän kulumista ja ikääntymistä. Niitä ajatuksia tässä laulussa tulee vahvasti, kertoi Pekka Simojoki laulustaan Koettelee, vaan ei hylkää.

Kappaleen ensiesitys oli Radio Deissä Simojoki-päivässä, mutta virallista levytystä laulusta Pekka ei vielä uskaltanut luvata.

Kuuntele, mitä Pekka kertoi uudesta laulustaan:

 

Studion Whatsapp kävi kuumana onnitteluista ja terveisistä. Kiitos kaikille niitä lähettäneille!

(Kuva ja teksti: Johanna Paasi)