Piispan kyselytunti jatkuu jo kuudetta vuotta putkeen. Kuukausittain radioitavaa kyselytuntia toteutettavat yhteistyössä Radio Dei ja Kotimaa. Vuorollaan tentattavia piispoja haastattelevat eri medioiden toimittajat.

Vuoden ensimmäiseen Piispan kyselytunti -lähetyksen journalistiseen piispantarkastukseen saapuu keskiviikkona 11.1.2023 Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

Piispa Revolle esittävät Iltalehden yhteiskuntatoimituksen toimittaja Elli Harju, Kotimaa-lehden toimittaja Jussi Rytkönen, Uusi Tie -lehden toimittaja Virpi Kurvinen sekä Kyselytuntia moderoiva Radio Dein toimittaja Ariel Neulaniemi.

Radio Dein studiossa vierailee vuorollaan kukin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispoista. Edellisen kerran Repo vieraili Piispan kyselytunnilla joulukuussa 2021. Tuolloin Repo arvioi, miten kirkon pitäisi suhtautua arvokonservatiivisiin herätysliikkeisiinsä, kun täytyy punnita sekä tasa-arvon ja syrjimättömyyden teemoja että evankeliumia jakamista. Repo pohti myös sitä, miten miten seurakuntien pitäisi varautua tuolloin edessä olleisiin aluevaaleihin, jonka satoa aletaan niittää hyvinvointialueiden astuttua voimaan.

Viime aikoina Piispan kyselytunneilla puheenaiheiksi ovat nousseet myös Ukrainan sodan vaikutukset niin ekumeenisissa suhteissa kuin energiakriisi sekä kirkon ja kirkosta erkaantuneiden ”kohtaanto-ongelma”.

Piispan kyselytunti suorana lähetyksenä keskiviikkona 11.1.2023 kello 9.05 alkaen. Uusinta klo 13.05 sekä lauantaina klo 13.35. Ohjelmaa voi kuunnella suorana tai jälkikäteen myös DeiPlus-sovelluksen tai –sivuston kautta.