Piispan kyselytunnille saapuu vieraaksi Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand. Syksystä 2019 alkaen piispana toiminut Åstrand on ollut kyselytunnilla kertaalleen aikaisemmin.  Tuolloin Pietarsaaren maalaiskunnassa kasvanut Åstrand kertoi havainneensa jo nuorena pappina median merkityksen kirkolle.

− Silloin vallitsevan näyn mukaan media tarkoitti kirkolle sitä, että meillä on mikrofoni ja viesti ja kaiutin, ja kun sanoma lähtee ulos, työt on tehty. Sitten tapahtui oivallus, että kun puhutaan mediasta niin puhutaan tavasta viestiä yhteiskunnan kanssa tai seurakunnan jäsenten kanssa niin että syntyy vuorovaikutus, Åstrand kommentoi.

Minkälainen on ollut Åstrandin suhde mediaan korona-aikana? Kuuntele suora lähetys Radio Deistä keskiviikkona 26.1. klo 9-10. 

Journalisteina ovat Uusimaa-lehden päätoimittaja Marko EnbergHufvudstadsbladetin toimittaja Torsten Fagerholm, Kotimaa-lehden toimittaja Jussi Rytkönen ja Radio Deistä Ariel NeulaniemiUusinta lauantaina 29.2. klo 13.35. Ohjelman voi kuunnella myös suorana tai jälkikäteen DeiPlus.fi-sivustolta tai -sovelluksen kautta.

Lataa Dei Plus Android-puhelimeen tai -tabletiin täältä

Lataa Dei Plus iOS-puhelimeen tai -padiin täältä

Palvelua voi käyttää myös kaikilla yleisimmillä internet-selaimilla osoitteessa www.deiplus.fi.

Kuva: Bo-Göran Åstrand kirkolliskokouksessa marraskuussa 2019. Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja