Tänään torstaina 3. marraskuuta 19 vuotta täyttävästä Radio Deistä tulee Suomen kahdestoista valtakunnallinen kaupallinen radiokanava.

Helsingissä paikallisena radiokanavana aloittaneesta Radio Deistä on kasvanut valtakunnallinen kanava. Vuoden 2016 aikana Radio Dei on kasvattanut kuuluvuusalueitaan Kokkolan ja Vaasan kaupunkikeskuksissa uusilla taajuuksilla.

Radio Dein 24 taajuuden alueella asuu yli 75 prosenttia suomalaisista. Samalla Suomen ainoa laajasti kuunneltavissa oleva kristillinen radiokanava täyttää liikenne- ja viestintäministeriön asettamat valtakunnallisen radiokanavan määrittelemiseksi asetetut kriteerit.

Suomessa toimii kaksitoista valtakunnallista sekä yli 90 alueellista tai paikallista kaupallista radiokanavaa.

Radio Deillä on noin 180.000 kuuntelijaa viikoittain. Kanavan suosituimpia ohjelmaformaatteja ovat Jippu & Rainer Friman ja ihmisen ääni -keskusteluohjelma, Raamatun tekstejä avaava Raamattu kannesta kanteen -lähetys ja Helsingin Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalon juontama Laajasalo-talkshow.

Radio Dei ja Radio Dein ystävistä koostuva Kristityt Yhdessä ry. juhlivat 19-vuotista taivaltaan Helsingin Mikael Agricolan kirkon Tuomasmessussa sunnuntaina 6. marraskuuta. Juhliin on vapaa pääsy. Tapahtuma lähetetään suorana lähetyksenä Radio Dein taajuuksilla ja Radiot.fi-nettipalvelussa.

Radio Dei ja Radio Dein ystävistä koostuva Kristityt Yhdessä ry. juhlivat 19 vuotista taivalta Helsingin Mikael Agricolan kirkon Tuomasmessussa 6.11.

Tuomasmessussa saarnaa Kristityt Yhdessä ry:n hallituksen jäsen kirkkoherra Arto Antturi, liturgina on laulavana pastorina tunnettu Radio Dein entinen juontaja Mikko Salmi. Messun juontaa Radio Dein toimittaja Anu Lehtipuu ja toimittaja. Illan lomassa muusikko Ariel Neulaniemi esittää omia kappaleitaan. Esirukousjohtajana messussa toimii Radio Dein perustaja Kirsi Rostamo. Muissakin vastuutehtävissä on Radio Dein ja KRY:n työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Tuomasmessun päätyttyä kryptassa on tarjolla synttärikahvit.

Jos et pääse mukaan messuun, niin voit kuunnella Radio Deistä Kristityt Yhdessä ry:n tarjoamaa suoraa lähetystä Tuomasmessusta 6.11. klo 18-20.