2.10.2006
Radio Dei, Suomen ainoa kristillinen radioasema, laajenee vuoden 2007 aikana Lappeenrannan ja Imatran väliselle alueelle.

Ainutlaatuinen ilmiö Suomen sähköisessä mediakentässä

Radio Dei on erikoinen ilmiö Suomen sähköisessä mediakentässä. Se on ainoa aatteellinen radio ja myös ainoa kokonaan suomalaisomistuksessa oleva lähes valtakunnallinen radioasema. Kristillisessä kentässä Dein tekee erikoiseksi se, että yritys on yksityisomistuksessa.

Vuodesta 1997 lähtien Radio Dei on laajentunut vähitellen lähes valtakunnalliseksi radioasemaksi. Kiinnostus eri paikkakunnilla on ollut suuri. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa kerättiin kolme vuotta sitten perinteinen paperimuodossa oleva noin 6 000 nimen adressi, jossa toivottiin Radio Dein laajentumista alueelle. Tutkimusten mukaan Radio Dei onkin muihin radioasemiin verrattuna poikkeuksellisen tärkeä vakiokuuntelijoilleen.

Valtioneuvosto myönsi kesäkuussa kaupallisille radioasemille uudet toimiluvat aikajaksolle 2007-2011. Radio Dei sai aiempien 14 kuuluvuusalueen lisäksi 4 uutta taajuutta, joista Lappeenranta-Imatran alue on yksi. Taajuus kattaa mm. Lappeenrannan, Joutsenon ja Imatran.

Laajentuminen tarkoittaa myös yhteistyöneuvottelujen käynnistymistä alueen seurakuntien kanssa. Radio Dein varatoimitusjohtaja ja Kristityt Yhdessä ry:n toiminnanjohtaja Lauri Nurminen sekä Radio Dein ohjelmapäällikkö Totti Toivonen aloittavat neuvottelevat seurakuntien kanssa ma 9.10. Lappeenrannassa.

Lisätietoja:

Lauri Nurminen
Radio Dein varatoimitusjohtaja, Kristityt Yhdessä ry:n toiminnanjohtaja

Totti Toivonen
Radio Dein ohjelmapäällikkö