24.10.2006
Valtioneuvosto päätti keskiviikkona 31.5.2006 radiotaajuuksien jaosta seuraavalle toimilupakaudelle 2007-2011. Radio Dei saa nykyisen taajuusverkon lisäksi 4 uutta taajuutta. Uusia kuuluvuusalueita ovat Savonlinna ja Etelä-Karjala (91,3 MHz), Lappeenranta ja Imatra (96,0 MHz), Kymenlaakso (96,2 MHz) ja Lohja (107,2 MHz). Nykyisellä kuuluvuusalueella asuu 3,5 miljoonaa ihmistä, uudet taajuudet otetaan käyttöön vuoden 2007 alussa ja silloin potentiaali kasvaa lähes neljään miljoonaan kuulijaan.

Radio Dei on suurin sähköinen kristillinen media

Radio Deillä on nyt Kansallisen Radiotutkimuksen (virallinen tutkimus, jota käyttää Suomen Radioidenliitto ja Yleisradio) mukaan yli 15 -vuotiaita kuulijoita päivittäin 75.000 ja viikoittain 157.000. Vuonna 2005
Taloustutkimuksen tekemän Suur-Helsinki Tänään -tutkimusten mukaan, Deitä on kuunnellut joskus 45% pääkaupunkiseudun väestöstä, kun huomioidaan säännöllisten päivä- ja viikkokuuntelijoiden lisäksi harvemmin kuuntelevat. Tämän luvun pohjalta arvioimme satunnaisia kuulijoita olevan koko maassa noin 1.5 miljoonaa ihmistä.

Ohjelmistouudistus otettu hyvin vastaan

Vuoden alusta Radio Deissä on toteutettu ohjelmiston jako kahtia. Arkisin aamuseitsemän ja iltaviiden välillä Radio Dein ”musiikissa on sanomaa”. Pyrimme silloin tarjoamaan ohjelmavirtaa, joka sopii keskiverto suomalaisen hengellisiin tarpeisiin. Iltaisin ja viikonloppuisin ohjelmissa mennään”pintaa syvemmälle”. Silloin ohjelmisto koostuu pääosiltaan kristillisten seurakuntien ja järjestöjen ohjelmista sekä hengellisestä musiikista.

Kehitystyömme jatkuu. Päämääränämme on sekä laajentaa kuuntelijakuntaamme, että palvella nykyisiä sitoutuneita kuulijoitamme entistä paremmin. Jotta tämä olisi mahdollista, kuuntelijoidemme täytyy voida tietää, mitä radiosta milloinkin tulee ja miksi.

Lisätietoja:
Kirsi Rostamo
päätoimittaja, toimitusjohtaja