Radio Dei lisää suorien jumalanpalvelusradiointien määrää kovan kysynnän vuoksi. Alueellisien jumalanpalveluslähetyksiä kuullaan kaikkiaan kymmenellä taajuudella eri puolilla Suomea.

Radio Dein lähettämien paikallisten jumalanpalvelusten määrä on kasvanut viime viikkoina. Ensi sunnuntaina alkaa jumalanpalvelusten radiointi myös pääkaupunkiseudulla, kun suora jumalanpalveluslähetys kuullaan Helsingin Pitäjänmäen kirkosta.

Jumalanpalvelus kuuluu pääkaupunkiseudun taajuudella 89 MHz sekä 15 muulla taajuudella, joissa ei ole omaa paikallista jumalanpalvelusta. Paikallisia jumalanpalveluksia Radio Dei lähettää nyt kaikkiaan kymmenellä taajuusalueella. Valtakunnallisen kanavan kaikilla taajuusalueilla on kuunneltavissa jokin suora jumalanpalveluslähetys joka sunnuntai aamukymmenestä alkaen.

Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo näkee palvelun tärkeänä. – Radio on tärkeä media, koska yli 70-vuotiaat ovat nyt kotona karanteenissa, ja heistä ehkä jopa puolet eivät pääse osallistumaan jumalanpalveluksiin verkossa.

– Näinä haastavina aikoina Radio Dein merkitys korostuu, kun saamme välittää toivoa ihmisille hädän keskellä. Luterilaisen kirkon jäsenenä toivon, että ihmiset pääsevät tavalla tai toisella osallistumaan jumalanpalvelukseen. Olen kiitollinen, kun voin auttaa seurakuntia, päätoimittaja Rostamo sanoo.

FM-lähetysten lisäksi Radio Dein välittämiä jumalanpalveluksia voi kuunnella verkossa osoitteessa radiodei.fi/kirkko tai Radiot.fi-palvelun kautta. Kanava lähettää myös radiohartauden joka arkipäivä kello 7.50 ja kello 17.05.

Alueelliset jumalanpalvelukset Radio Deissä:

Helsingin taajuudella 89,0 MHz (Kaapeli 101,9)

Kajaanin taajuudella 100,0 MHz

Kauhajoen taajuudella 89,5 MHz

Kemin taajuudella 100,5 MHz

Kokkolan taajuudella 91,8 MHz

Lahden taajuudella 106,4 MHz (kaapeli 99,1)

Lohjan taajuudella 107,2 MHz

Oulun taajuudella 106,9 MHz (kaapeli 94,1)

Rovaniemen taajuudella 93,4 MHz (kaapeli 93,4)

Seinäjoen taajuudella 89,4 MHz (kaapeli 102,7) Jumalanpalvelusten lisäksi Seinäjoen seurakunnan musiikillinen iltahartaus joka maanantai kello 18.10-18.40.

Jumalanpalvelus Suomen Raamattuopistolta Kauniaisista radioidaan joka sunnuntai kello 11.

Sunnuntai-iltaisin lähetetään Tuomasmessuyhteisön toteuttama Tuomastunti kello 18.

Kuva: Tuomasmessutunti lähetetään Radio Deissä valtakunnallisena lähetyksenä sunnuntaisin iltakuudesta alkaen. Kirkon kuvapankki / Marko Kiljunen