Turun piispan vaalin ehdokkaat kohtaavat Viikon Debatissa

Radio Dei mittaa piispakandidaatit Viikon debatissa.  Ensimmäisenä debattiparina keskiviikkona 7.10. ovat Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala ja Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka. Toisena debattiparina keskiviikkona 14.10. ovat Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen ja Turun arkkihiippakunnan hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Mihin suuntaan kirkon tulevaisuuden pitäisi mennä uuden piispan mukaan? Kuuntele ehdokkaiden debatit keskiviikkoaamuna klo 9-10. Uusinta iltapäivällä klo 13 ja seuraavana lauantaina klo 13.30. Viikon debatit ovat kuunneltavissa myös jälkikäteen Radiodei.fi-sivustolla. Kohtaamisia luotsaa toimittaja Ariel Neulaniemi.

Turun arkkihiippakunnan piispan vaalien ensimmäinen vaalipäivä on torstaina 5.11.2020. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros käydään torstaina 3.12.2020. Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala eläköityy piispan tehtävistään alkuvuodesta 2021, jonka jälkeen uusi piispa aloittaa tehtävässään. Tietoa arkkihiippakunnan piispan vaalien äänioikeutetuista ja aikatauluista löydät täältä.