Radio Dei – Oulu

31.03.2000

Pääkaupunkiseudulla 2,5 vuotta toiminut kristillinen radioasema Radio Dei laajentaa toimialuettaan. Viime keväänä uusia toimilupia saatiin Ouluun, Turkuun, Tampereelle, Hämeenlinnaan, Lahteen ja toisen yrityksen kanssa yhteistyössä Jyväskylään. Ensimmäisenä toiminta aloitetaan Oulussa taajuudella 106,9MHz, 1. päivänä huhtikuuta 2000 klo 19:00. Avajaiset lähetetään Radio Dei ketjussa suorana lähetyksenä Karjasillan seurakunnasta. Tilaisuudessa on mukana Radio Dein yhteistyökumppaneita, musiikkiesityksiä ja tuomiorovasti Heikki Karvosenoja.

Radio Dei – ketjussa suurin osa lähetyksestä, noin 80 prosenttia, tehdään Helsingissä. Paikallisohjelmaa kuullaan paikallismakasiinissa arkisin klo 15:00 – 17:00 ja iltaisin on yhteistyökumppaneiden kustantamaa ohjelmaa klo 18:15 – 20:45. Radio Dei – Oulun aluetoimituksesta vastaa Jukka Mäntymäki. Alueellinen makasiini sisältää paikallisia menovinkki –haastatteluja ja interaktiivista ohjelmaa. Illan keskusteluohjelmat ovat sielunhoidollisia ja evankelioivia.

Yhteistyökumppaneina ovat mm. Oulun ev.lut. seurakuntayhtymä, helluntaiseurakunta, Vapaakirkko ja ev.lut. herätysliikkeitä. Yhteistyökumppaneiden edustajat muodostavat ohjelmaneuvoston, jonka puheenjohtajana on lähetysopin kandidaatti Jorma Aspegren. Ohjelmaneuvosto kehittää paikallisohjelmien sisältöä yhteistyössä Radio Dein aluevastaavan kanssa.

Radio Dein tavoitteena on nimensä mukaisesti välittää ”Jumalan säteilyä”. Käytännössä se tarkoittaa uskon, toivon ja rakkauden edistämistä. Radio Dei on palveluradio, joka haluaa antaa kuuntelijalle aineksia ja tukea elämän rakentamiseen. Kuuntelija halutaan kohdata kokonaisena ihmisenä, jolla on henki, sielu ja ruumis. Ohjelmia on monenlaisiin tarpeisiin ja kiinnostukseen: taukojumpasta ja urheilu-uutisista armoterapiaan, Raamatun opetusohjelmiin sekä hartausohjelmiin. Toiminnallisena tavoitteena on olla siltana seurakuntaan ja sen vuoksi seurakuntien tarjoamista monipuolisista palveluista kerrotaan laajasti ja elävästi.

Helsingissä kokemukset Radio Deistä ovat olleet hyviä: tällaista radiota tarvitaan. Kuukauden aikana kanavalla käy jopa 27 prosenttia alueen väestöstä eli noin 300 000 kuulijaa. Heistä yli puolet on miehiä ja kaksi kolmasosaa 25-55 vuotiaita. Radio Dei tavoittaa samassa määrin kaikenikäisiä ihmisiä, sillä elämän perustaan liittyvät kysymykset kiinnostavat jokaista.

Radio Dein toiminta rahoitetaan 2/3 yhteistyösopimuksilla ja 1/3 mainoksilla ja lahjoituksilla. Radio Dein laajentuminen rahoitetaan paikallisilla yhteistyösopimuksilla sekä koko ketjussa kuultavilla ohjelmilla ja mainoksilla. Radio Dein omistajayhtiö on Kristillinen Media Oy, josta 60% omistaa Radio Dein toimitusjohtaja Kirsi Rostamo ja 40% Rostamoiden perheyritys Rolate Oy.