17.1.2008
JULKAISUVAPAA TIEDOTE 16.1.2008

Radioiden kuuntelua mittaavan Kansallisen Radiotutkimuksen tuoreen tutkimuksen mukaan Radio Dein kuuntelijamäärät ovat nousseet merkittävästi.

Deitä kuunteli viime vuoden syys-marraskuussa viikoittain 202 000 henkilöä. Päivittäinen kuuntelu kasvoi jopa 22 prosenttia ja kuuntelijoita oli keskimäärin 87 000 henkilöä. Radio Dein kuuntelijamäärissä on odotettavissa kevään aikana edelleen kasvua Lappeenrannan taajuuden aloittaessa toimintansa.

Uusien kuuntelijalukujen perusteella Radio Deillä on vahva asema mediakentässä. Kaikista kaupallisista radioasemista Dei on Suomen seitsemänneksi kuunnelluin radioasema. Deillä on enemmän kuuntelijoita kuin esim. Classic Radiolla (164 000 viikkokuuntelijaa) tai Groove FM:llä (188 000 viikkokuuntelijaa).

Päätoimittaja Kirsi Rostamo iloitsee positiivisesta kehityksestä, joka on määrätietoisen työn tulos.
– Uusien kuuluvuusalueiden lisäksi Radio Dein arkipäivän ja iltaohjelmien sisällössä on haluttu huomioida ihmisiä, jotka elävät erilaisissa elämäntilanteissa. Aktiivisten seurakuntalaisten lisäksi pidämme tärkeänä tavoittaa myös niitä, joille ei ole muodostunut läheistä seurakuntayhteyttä. Kahden kattauksen strategian mukaan päivisin kuullaan juontajien seurassa paljon musiikkia ja lyhytjuttuja. Iltaisin ja viikonloppuisin lähetämme kristillisten järjestöjen ja seurakuntien tuottamia ohjelmia sekä rauhallisempaa hengellistä musiikkia.
– Olemme panostaneet myös aiempaa enemmän tiedotukseen ja markkinointiin, Rostamo sanoo.

Radio Dein keskimääräinen kuunteluaika päivässä oli 118 minuuttia. Kasvua edellisvuoteen oli 11 minuuttia.

Lisätietoja:
Päätoimittaja Kirsi Rostamo
kirsi.rostamo(at)radiodei.fi
p. (09) 751 44 505

Radio Dei
Ilmalankuja 2 I
00240 Helsinki
http://www.radiodei.fi