Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä sohaisi muurahaispesään ja herätti keskustelun helluntaikirkon tarpeesta pyytää anteeksi hengellisen väkivallan uhreilta.

Seurakuntalainen.fi uutisoi tammikuussa Suomen helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölän pääkirjoituksesta, jossa Yrjölä esitti anteeksipyynnön helluntaiseurakuntien toiminnan piirissä loukkaantuneilta ihmisiltä helluntaiseurakuntien pää-äänenkannattajan Ristin Voiton pääkirjoituksessa.

– Kyllä meillä on ollut kaikennäköisiä ylilyöntejä ja haavoittavia tilanteita. Voisi ihan sanoa, että joissakin tilanteissa on tehty hengellistä väkivaltaa. Meillä on ollut uhkailua ja pelottelua ja ehkä käytetty väärin hengellistä auktoriteettia. Täytyy katsoa rehellisesti silmiin sitä ja myöntää, että meidän täytyy tehdä siinä parannusta, kommentoi Yrjölä pääkirjoitustaan Radio Deille.

Yrjölän anteeksipyyntö on herättänyt keskustelua lehden Facebook-seinällä.

– Pelkkä keskustelu ei riitä, vaikka hyvä alku tietysti sekin. Pelkään, että anteeksipyynnön jälkeen todetaan, että homma on nyt tällä kuitattu ja jatketaan samaan malliin, arvioi kymmenen vuotta sitten helluntaiyhteisöstä eronnut Sanja Fält RV:ssä julkaistua anteeksipyyntökirjoitusta.

Radio Dein Viikon debatti kysyy keskiviikkona, miksi helluntaikirkko haluaa pyytää anteeksi ja keneltä se on anteeksi pyytämässä.

Viikon debatissa kuullaan helluntaikirkon hallituksen puheenjohtajana toimivaa Mika Yrjölää. Debatisteiksi (kuvassa) studioon saapuvat Ristin Voitte -lehden toimituspäällikkö Anssi Tiittanen ja entinen helluntailainen Sanja Fält.

Radio Dei keskiviikkona 13.2. kello 9. Uusinta lauantaina 16.2. kello 13.35. Viikon debatti on kuunneltavissa myös Suomen virallisessa nettiradiossa Radiot.fi:ssä.

KUUNTELE LÄHETYS (Radio Dei 13.2.2019):