23.8.2009
Ensimmäisen Gospelviisut-kilpailun voitti helsinkiläinen opettaja Rasmus Mäntymaa kappaleellaan Veljeni leijonamieli. Gospelviisujen finaali käytiin sunnuntaina 22.8. Kirkkopäivillä Jyväskylässä. Radion Dein kuuntelijat valitsivat kevään äänestyksissä kuusi finalistia. Finaalikonsertissa voittajan valitsi Anna-Mari Kaskisen, Tommi Kaleniuksen ja Mika Impolan muodostama tuomaristo.
33-vuotias Rasmus Mäntymaa on aiemmin tehnyt musiikillista yhteistyötä mm. Marzi Nymanin kanssa.
Yleisön suosikki oli Päivi Pulkkisen kappale Silmät kirkkaat.

–  Lauluja on vaikea kilpailuttaa, koska jokainen laulu on täysin omansa ja niiden vertaileminen on hankalaa. Tällainen kilpailu antaa kuitenkin uusille musiikintekijöille mahdollisuuksia nousta esille, Mäntymaa arvioi.

Gospelviisut järjesti Radio Dei, jonka päätoimittaja Kirsi Rostamo haluaa tukea suomalaista hengellistä musiikkia.
– Haluamme edistää sitä kanavallamme kaikilla tavoin. Uskon, että kisan voittajan lisäksi Gospelviisut nostaa useita uusia tekijöitä pinnalla ja rohkaisee heitä jatkamaan gospelmusiikin kehittämistä. Gospelmusiikki on parhaimmillaan hoitavaa, rohkaisevaa, ja toivoa antavaa. Siinä voi olla pala taivasta, Rostamo sanoi.

Gospelviisuihin osallistui yli 500 lauluntekijää. Alkukarsinnoissa radion kuuntelijat saivat äänestää suosikkejaan jatkoon.
Viisufinaalin voi kuunnella uusintana Radio Deissä 5.9. kello 21 ja Gospelviisujen nettisivuilla keskiviikosta 26.8. alkaen.