Yhdessä ylistämään -ohjelmassa on kuultu syksyn 2019 kuluessa kolme laulujen sanoittamiseen liittyvää teemalähetystä. Niissä lauluntekijä ja muusikko Anu Neuvonen jakaa kullanarvoisia vinkkejä laululyriikoiden tekijöille, vieläpä kohdennettuna hengellisen musiikin tekijöille. Tämä rautainen ja havainnollinen opetuspaketti on nyt tällä sivulla kuunneltavissa milloin haluat. Vahva suositus jokaiselle, joka on laulujen kanssa tekemisissä.

Tekstit ovat hengellisessä musiikissa erityisen tärkeitä, joten niiden laatuun kannattaa satsata. Kuuntele ja opi tärkeitä työkaluja sanoitusten hiomiseen!

 

Osa 1: (lähetetty 19.10.2019)
Miten sanat saa sopimaan melodiaan? Mikä merkitys on tavujen ja sävelten pituuksilla? Entä millä tavulla se paino suomen kielessä olikaan?

 

 

Osa 2: (lähetetty 16.11.2019)
Miten lauluntekijä voi auttaa seurakuntaa ylistämään? Miksi synonyymisanasto on kovassa käytössä? Miksi lauluntekijä joutuu laskemaan tavuja? Ja mihin niitä riimejä tarvitaan? Vai tarvitaanko niitä?

 

 

Osa 3: (lähetetty 14.12.2019)
Millainen voisi olla hyvä ylistyslaulu? Entäpä toimiva käännös?

 

 

Anu Neuvonen on lauluntekijä, säveltäjä ja muusikko. Alunperin hän opiskeli musiikinopettajaksi, mutta säveltäminen vei pian mukanaan. Anulta on ilmestynyt kaksi soololevyä Humble House Recordsin kustantamana ja hän on myös tehnyt lauluja muille artisteille. Näiden lisäksi Anun kynästä ovat lähtöisin mm. ylistyslaulukokoelmat Suurempi kuin elämä ja Taivaisiin ylös pilviin sekä lukuisat musiikkidraamat (mm. Passion, Soiva joulukuvaelma Kuka Hän on?, Immanuel).

Anu Neuvonen on mukana tammikuussa 2020 Tampereen Teopoliksella alkavassa House of worship -ylistysvarustamossa opettamassa laulun tekemisestä.

Yhdessä ylistämään -ohjelma kuullaan Radio Deissä lauantaisin klo 12.03 ja uusintana torstaisin klo 22.10.
Ohjelman vastaavana toimittajana on Petri Laine ja sen kustantaa Kristityt Yhdessä ry.