Heinolalainen ylistysryhmä Sirpaleet nappasi kuoroille suunnatun laulukilpailun finaalin voiton viikonloppuna Riihimäellä.

Kristillisen Eläkeliiton ja Radio Dein järjestämä Soraäänistä sulosointuihin -kuorokisa huipentui lauantaina Riihimäellä järjestettyyn finaaliin, jossa esiintyivät Ylistysryhmä Sirpaleet Heinolasta (kuvassa), Caritas-kuoro Alavudelta, Kamarikuoro Capotela Kankaanpäästä sekä Kälviän helluntaiseurakunnan kitarakuoro.  

Radio Dei ja Kristillinen Eläkeliitto haastoivat Suomen juhlavuoden kunniaksi ikäihmisiä kokoamaan lauluryhmän ja valmistamaan musiikkiesityksen, jossa nousee esiin Suomen itsenäisyys sekä hengellinen näkökulma. Kilpailu oli samalla osa Kristillisen Eläkeliiton Laulun aika -teemaa, jonka tarkoituksena on rohkaista ihmisiä laulamaan, soittamaan ja nauttimaan musiikista ilman paineita.

Senioreille suunnatun laulukilpailun finaali järjestettiin Riihimäen keskuskirkossa Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlien yhteydessä. Tilaisuus kuultiin suorana Radio Dein taajuuksilla.

Kaikkiaan kilpailu kokosi yli 600 osallistujaa ja 29 joukkuetta, joista finaaliin oli valittu neljä ryhmää. Finaalituomaristoon kuuluvat Antti SuonioAnna Pöyhönen, Antero SalaTuomas Tarkkanen ja Tuula Kivistö valitsivat voittajan.

– Vaikuttavaa on ollut se, miten kaikki kuorot ovat heittäytyneet. Ei ole ollut pelkkää suorittamista, vaan on löytynyt rohkeutta, kertoo Anna Pöyhönen. Hänen mukaansa musiikkiryhmiä on yhdistänyt ilo ja kannustava ilmapiiri.

Tuomariston tehtävä ei ollut helppo, sillä ryhmien esitykset olivat taidokkaasti toteutettuja ja persoonallisia. Voittajaksi selviytyi yksimielisellä päätöksellä Annamari Parikan johtama Ylistysryhmä Sirpaleet Heinolasta. Voitokas esitys sisälsi kaksi Hannu Huhtalan sävellystä, Anna Sade, Jumala sekä Rakkaus valloittaa.

Heinolalaiset olivat silminnähden yllättyneitä ja ilahtuneita voitostaan. Voittajaryhmä palkittiin 1000 euron stipendillä.

– Ihanaa! Sisältä oikein pulppuaa ilo, kuorolaiset riemuitsivat.

Radio Dei jatkaa juhlintaa teemalla Suomi 100 ja Radio Dei 20 vuotta perjantaina 3. marraskuuta Helsingin Kulttuuritalolla. Ovet avautuvat kello 17.30 ja Suomalainen messu -juhlaversio alkaa kello 19.00. Lue lisää

Kuva: Heinolalainen Sirpaleet-ylistysryhmä lauloi kuorokisan voittajaksi. Kuva: Mirka Kallio