TIEDOTE 8.11.2013

Radio Dein musiikki on kuunneltavissa radiolähetysten ohella nyt myös Spotify-musiikkipalvelussa. Palvelun avulla voi tutustua tarkemmin radiossa soiviin artisteihin tai katsastaa, mitkä uutuuskappaleet nousevat kristillisen radiokanavan soittolistalle.

Spotify-soittolistan avulla voi kuunnella Radio Dein soittamaa musiikkia silloin kuin haluaa. Tarjolla on erikseen soittolista uutuusmusiikista sekä laajempi soittolista kaikista aktiivisessa soitossa olevista englanninkielisistä kappaleista.

– Musiikkimme jakaminen kuuntelijoillemme uusien alustojen kautta on osa kanavan kehittämistä ja verkkopalveluiden parantamista. Radio Deitä on voinut jo pitkään kuunnella mobiili- ja päätelaitteilla netin kautta. Nyt tarjoamme uuden palvelun niille, joita kiinnostavat musiikki ja artistit, sanoo Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen.

Ainakin aluksi Radio Dein Spotify-soittolista keskittyy vain englanninkieliseen musiikkiin. Syynä tähän on suomenkielisen gospelin vähäinen tarjonta Spotifyssa. Kotimaisen gospelin kustantajat eivät ole toistaiseksi halunneet juuri jakaa artistiensa musiikkia suoratoistopalveluiden kautta.

Radio Dein musiikkipäällikkö Antti Suonion mukaan palvelun avulla voi tehdä tutustumismatkan ulkomaisen gospelmusiikin tarjontaan. Soittolistaa voi käyttää myös vaikkapa taustamusiikkina silloin kun haluaa kuunnella pelkkää musiikkia ilman juontajia tai puheohjelmia.

– Meiltä kysellään usein että ”mikähän artisti esitti sellaisen kivan bluegrass-biisin, joka soi eilen iltapäivällä” tai ”miltähän levyltä löytyy Michael W. Smithin kappale, joka soi joskus viime viikolla”. Olemme nyt koonneet kaikki meidän aktiivisessa soitossa olevat englanninkieliset kappaleet Spotify-soittolistaksi, jossa meillä soivaan englanninkielistä gospelmusaan voi tutustua omaan tahtiin ja etsiä niitä omia suosikkikappaleita, Suonio vinkkaa.

Radio Dein soittolistoja pääsee kuuntelemaan ilmaiseksi asentamalla Spotify-ohjelman ja rekisteröitymään sen käyttäjäksi. Suorat linkit Radio Dein soittolistoihin löytyvät osoitteessa radiodei.fi/musiikki/.

Spotify-palvelusta soittolistat löytyvät nimillä Radio Dein uutuudet ja Radio Dein ulkomainen.

Spotify on musiikkipalvelu, jossa käyttäjät voivat kuunnella musiikkia netin kautta suoratoistona. Valikoimaa voi kuunnella artisteittain, albumeittain, tai tekemällä soittolistoja haluamistaan kappaleista.

Radio Dei on Suomen ainoa kristillinen radiokanava. Kanavan kuuluvuusalueella asuu neljä miljoonaa suomalaista. Radio Deillä on viikoittain 207.000 kuuntelijaa (Kansallinen radio- ja tv-tutkimus 2012).

Lisätiedot:
Musiikkipäällikkö Antti Suonio lauri.nurminen@radiodei.fi, (09) 7514 4510,
ohjelmajohtaja Kai Kortelainen, kai.kortelainen@radiodei.fi, (09) 7514 4545.