29.09.2000

Suomen ensimmäinen kristillinen radioasema Radio Dei avaa paikallistoimituksen Turkuun lokakuun alussa taajudella 102,4 MHz. Radio Dei on toiminut jo kolme vuotta Helsingistä käsin ja on koko toimintansa ajan laajentanut kuulijakuntaansa Suomessa. Huhtikuussa 2000 avattiin Ouluun aluetoimitus, jolla on omaa ohjelmaa noin kolme tuntia päivässä. Nyt avattava Turun toimitus on järjestyksessä toinen alueellinen yksikkö.

Aluetoimitukset tuovat paikallisväriä Helsingistä lähetettävään päälähetykseen, sanoo Turun aluetoimituksen vastaava toimittaja Henri Kirkanen, ja lisää samaan hengenvetoon, että se antaa myös nopean mahdollisuuden reagoida alueen tapahtumiin ja tarjoaa kristillisille yhteisöille sekä seurakunnille tilaisuuden paikalliseen ohjelmaan ja ilmoitteluun.

Turun lähetin sijaitsee Digitan Turun radio- ja tv-asemalla Kuusistossa ja Radio Deillä on sopimus Digitan kanssa jakelutekniikasta. Aluetoimitus sen sijaan sijaitsee Kauppatorin laidassa ns. KOP-kolmion kiinteistössä, joka nykyään tunnetaan kauppakeskus Mezzona.

Näyttää siltä, että Turun paikallisradiotoiminta keskittyy yhä enemmän torin ympärille toteaa Kirkanen ja kehuu näkymiä studion ikkunasta; ”Samoja maisemia ihastelee jo kolme paikallisradiotoimitusta, joskin torin eri kulmilla.” Samassa korttelissa sijaitsee myös YLE:n Turunradio ja aivan kyljessä Turun vanha Kauppahalli. Haluamme toiminnallamme lähentää kansalaisia ja seurakuntia kertoo Kirkanen. ”On tärkeää, että ohjelma on ihmisläheistä ja mukavaa seurattavaa. Radio Dein tavoitteena on tarjota puhe- ja kulttuuriohjelmia koko elämän kirjolla. Haluamme myös esimerkillämme osoittaa, että asiota voidaan tarkastella monelta kantilta.”

On ilahduttavaa, miten monipuolista musiikkia kulkee hengellisen musiikin nimikkeen alla. Moni on ilahtunut positiivisesti ja kuuntelijaluvut kertovat, että ohjelmamme kiinnostavat. Radio Deistä kuulee niin uudempaa kuin vanhempaakin gospelia, klassista ja jazzia, Mattia ja Teppoa kuin virsiä ja kirkkomusiikkiakin sopivina annoksina ohjelmista riippuen.

Aika näyttää miten Turku ottaa Radio Dein vastaa. ”Tätä toimitusta ainakin on rakennettu rakkaudella ja hartaasti” sanoo Kirkanen. Turun aluetoimituksen ohjelmaa voi seurata ensin arkisin klo 15-17. Radio Deitä voi kuunnella myös Tampereella, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä sekä Oulussa. Radiolla on myös omat internetsivut osoitteessa https://www.radiodei.fi/

Lisätietoja:
Henri Kirkanen
Turun aluetoimituksen vastaava toimittaja
puh. (02) 469 9800, GSM 040 504 0024

Kirsi Rostamo
Päätoimittaja 040 547 1335