Suomen Kansallinen Rukousaamiainen ei ole medialle avoin, kuten ei vastaavat tapahtumat muuallakaan. Mutta Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo oli kutsuttu mukaan rukoilemaan Suomen puolesta. Tilaisuuden jälkeen tapahtuman puuhamiehellä kristillisdemokraattien kansandustaja Antero Laukkasella oli hetki aikaa haastatteluun.

Antero Laukkanen on osallistunut 18 kertaa Yhdysvaltojen Kansalliseen Rukousaamiaiseen. Hän on myös auttanut vastaavien tapahtumien kehittämisessä muualla Euroopasta. Siitä heräsi unelma järjestää Kansallinen Rukousaamiainen myös Suomessa.

Kristillisdemokraattinen puolue on ollut käynnistämässä Suomen Kansallista Rukousaamiaista kolme vuotta sitten ja tänä vuonna Antero Laukkanen iloitsi siitä, että vastuunkantajissa oli jo paljon muidenkin puolueiden edustajia. Tavoitteena on rakentaa tapahtumasta Suomalaisia päättäjiä niin politiikasta, liike-elämästä kuin kristillisistä yhteisöistä kokoava tapahtuma, jossa voidaan yhdessä rukoilla ja voimaantua.

Tänä vuonna Suomen Kansalliselle Rukousaamaiselle Crowne Plazaan Helsinkiin kokoontui torstaina 16.3. noin 140 henkilöä. Pääpuheen piti Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma.

Yhdysvaltojen Kansallisella rukousaamiaisella helmikuun ensimmäisenä torstaina Washingtonissa on vahvat ja pitkät perinteet jo vuodesta 1953. Kolmepäiväiseen tapahtumaan osallistujia oli yhteensä yli 3000, joista noin 600 kansainvälistä vierasta 140 maasta. Kaikki odottivat jännittyneenä, millaisen puheen politiikan ulkopuolelta vieraisiin ympyröihin sukeltanut presidentti  Donald Trump pitää.

Kansanedustaja Antero Laukkanen on kuullut neljän eri presidentin puheita. Yleisesti ottaen presidentit ovat olleet erinomaisia puhujia ja puheenvuorot henkilökohtaisia todistuksia uskosta ja rukouksen merkityksestä. Presidentti Obama kertoi omasta uskoon tulostaan ja joka aamuisista hartaushetkistä vaimonsa kanssa. Presidentti Trumpin puhe oli poikkeuksellisen poliittinen ja sisälsi lähinnä jälkikaikuja vaalikampanjasta.

Vaikka Amerikassa jokainen presidentiksi haluava laitetaan tilille omasta uskostaan, kansanedustaja Laukkanen ei halua alkaa arvioimaan Trumpin uskoa. Rukousaamiaisella Trump kertoi saaneensa kristillisen kasvatuksen, ei muuta henkilökohtaisempaa.

Aika näyttää: Laukkanen muistuttaa Jeesuksen opetuksesta, jonka mukaan todellinen opetuslapsi on se, joka pitää Jeesuksen käskyt ja noudattaa niitä.

Samaa kristillisdemokraattien kansanedustaja toivoo ja rukoilee myös Suomelle.

– Millainen Suomi on sadan vuoden päästä, jos se päästää kristillisistä juuristaan irti? Siitä tulee rukousaamiaisten herättelevä rooli, Antero Laukkanen kiteyttää.

Teksti: Kirsi Rostamo

Kuuntele haastattelu klikkaamalla tästä: