Radio Dei toteuttaa 20. juhlavuotensa kunniaksi viidellä paikkakunnalla Ilta Lauran kanssa -talk show’n teemalla Ainut elämä. Kaupunginteatterien saleihin jalkautuvassa talk show’ssa pureudutaan elämän ainutlaatuisuuteen meille annettuna lahjana.

Toimittaja Laura Siltala haastattelee jokaisessa illassa paikkakunnalta kotoisin olevia tai siellä nyt vaikuttavia merkittäviä henkilöitä eri aloilta. Musiikilla on kaupunkien teatterisaleissa oma roolinsa Antti Kleemolan johdolla, illan vieraiden maustamana.

Kaupunginteatterien lavalla vieraina tavataan muun muassa muusikot Juha Tapio, Sari Kaasinen, Nina Åström ja räppäri Sebastian da Costa. Urheilumaailmasta tutuksi tulleita persoonia ovat Atik Ismail, Hannu ”Hannes” Kapanen ja Veli-Pekka ”Vellu” Ketola. Myös kirkossa, yritysmaailmassa ja yhteiskunnallisissa tehtävissä vaikuttavia vieraita nähdään talk show’n valokeilassa totutusta poikkeavien puheenaiheiden äärellä.

– On tärkeää, että voi antaa äänen erilaisille ihmisille, jokainen vieras saa olla sitä mitä on. Palautetta on tullut, että talk show’ssa on iloinen ja aito meininki, sanoo ensimmäistä kertaa show’n teatterisaleihin Radio Dein innoittamana vievä Laura Siltala.

Ainut elämä -illassa vieraat valottavat avoimesti elämäntarinoitaan ja haastavat yleisöä miettimään oman elämänsä merkitystä ja koordinaatteja. Mikä illan vieraiden elämän merkittävin asia on? Minkä avulla he ovat vastatuulessa jaksaneet jatkaa eteenpäin, vaikka tiekin olisi välillä kuoppainen?

Ilta Lauran kanssa -talk show on liveformaatti, jossa keskustelut ovat yhtä aikaa sekä syvällisiä että viihteellisiä. Laura Siltala on juontanut omaa talk showtaan kymmenen vuoden ajan ympäri Suomea ja Radio Deissä viikoittaista Tunti Lauran kanssa -keskusteluohjelmaa.

Radio Dei täyttää marraskuussa kaksikymmentä vuotta. Juhlavuoden aikana radiokanava on Ilta Lauran kanssa -teatterikiertueen ohella toteuttanut Suomalainen messu -kiertueen, joka nähdään Radio Dei 20 vuotta -juhlanäytöksinä vielä Helsingin Kulttuuritalossa kanavan syntymäpäivän pääjuhlassa 3.11.

 

Laura Siltala & Ainut elämä – Radio Dei 20 vuotta -kiertue:

13.9. Kuopion kaupungin teatteri. Vieraina elokuvatutkija Veijo Hietala, jalkapallopersoona, Atik Ismael, jääkiekkovaikuttaja Hannu Kapanen. Liput.

21.9. Lahden kaupunginteatteri. Vieraina laulaja Juha Tapio, yrittäjä Riku Routo, kirkkoherra Sari Kuirinlahti. Liput.

3.10. Joensuun kaupunginteatteri Vieraina kansanmuusikko ja laulaja-lauluntekijä Sari Kaasinen, musisoiva kirkkoherra Tapani Nuutinen, urheilurakentaja Taneli Skyttä. Liput.

25.10 Vaasan kaupunginteatteri. Vieraina muusikko Nina Åström, yrittäjä Fredrik Ekholm, räppäri Sebastian Da Costa. Liput.

15.11. Pori, Kulttuuritehdas Kehräämö. Vieraina muusikko Olli Lindholm, Iso Musta jääkiekkopersoona Veli-Pekka Ketola, poliitikko Laura Huhtasaari. Liput.

Tunti Lauran kanssa Radio Deissä maanantaisin klo 16 ja uusintana keskiviikkoisin klo 20.