Kristittyjen yhteinen vappu -tapahtuma ja Jeesus-marssi kutsuvat pääkaupunkiseudun väkeä juhlimaan Jeesusta ja kristittyjen yhteyttä Helsingin Senaatintorille ja Tuomiokirkkoon vappupäivänä.

– Jeesuksen antama ilo ja rakkaus ovat parhaita viestejä mitä voimme välittää. Haluan koko sydämestäni rohkaista kaikkia kristittyjä lähtemään liikkeelle tämän ilosanoman kanssa, toteaa Elina Karonen, tapahtuman pääkoordinaattori.

Senaatintorilla juhlijoita laulattavat Mikko goes to Heaven -yhtyeestä tuttu duo Mikko Nikula ja Sami Asp kello 11 alkaen. Torilla myös rukoillaan yhdessä, ja siellä voi nauttia vappukahvit ja tutustua seurakuntanäyttelyyn, jossa esittäytyy pääkaupunkiseudun kristillisiä seurakuntia ja yhteisöjä.

Perinteinen Jeesus-marssi lähtee liikkeelle torilta puolilta päivin.

Tapahtuma jatkuu Helsingin Tuomiokirkossa kello 13. Siellä esiintyvät Mikko Nikulan ja Sami Aspin lisäksi Kings Kids -tanssiryhmä ja Jippii-kuoro. Puhumassa on Radio Dein Uskon askeleita -ohjelman toimittaja Mikko Matikainen Kansan Raamattuseurasta.

Luvassa on myös yhteistä rukousta, ylistystä ja esirukouspalvelua. Lapsia huomioidaan erityisesti kello 15 alkavalla suurella lasten Jippii-kuoron konsertilla.

Kristittyjen yhteinen vappu & Jeesus-marssi -tapahtuman järjestävät Kristityt Yhdessä ry ja Radio Dei yhdessä useiden kristillisten yhteisöjen ja yritysten kanssa.

Helsingin lisäksi Jeesus-marsseja järjestetään vappupäivänä ainakin Juuassa, Heinolassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Tampereella ja Vaasassa.

Teksti: Johanna Reinikainen,
Kuva on vuoden 2018 Jeesus-marssilta
, kuvaaja: Timo Granström.

Radio Dei radioi vapputapahtuman suorana lähetyksenä Helsingin Tuomiokirkosta vappupäivänä 1. toukokuuta kello 13.03 alkaen. Jeesus-marssimusiikki soi Deissä klo 12-13.

www.kristittyjenvappu.fi