Viikon suomalainen yrittäjä, Sami Koikkalainen on kasvanut yrittäjäksi jo 2000 luvun alussa. Työkaverit ehdotti, että miksi et alkaisi tekemään sähköasennuksia yrittäjänä. Siitä alkoi yrittäjän tie, jota on nyt jatkunut jo 22 vuotta.

SalamaSami tarjoaa sähkö-, antenni- ja tietoverkkotöitä pääkaupunkiseudulla. Yksityishenkilöille on suunnattu pientöiden palvelut, johon kuuluu valaisin- ja kytkinkorjaukset, valaisimien vaihdot ja muut kotien sähköhuoltotyöt. Urakkapuoli hoitaa isommat asennukset ja urakat, joissa yleensä on asiakkaana taloyhtiöt, kiinteistöt ja yritykset.

Osa 1:
Samin kasvu toiminimiyrittäjästä osakeyhtiö yrittäjäksi.


Sami kasvoi yrittäjäksi. Ystävät rohkaisivat jo vuonna 2001 Samia yrittäjäksi eli 22 vuotta siten. SalamaSami Oy muotoon yritys muuttui vuonna 2011 eli 11 vuotta sitten. Tällä hetkellä SalamaSamin liiketoiminta työllistää n. 20 henkilöä vuositasolla.

Osa 2:
SalamaSami Oy:n palvelut koteihin, taloyhtiöihin ja kiinteistöihin.


Kodeissa käydään korjaamassa katkaisimia, valaisimia ja tekemässä pienhuoltotöitä. Isommat asennusurakat pääsääntöisesti toteutuu taloyhtiöille, kiinteistöille ja yrityksille.

Osa 3:
Sähkön säästäminen korostuu nyt energiakriisin aikana.


Loisteputket, hehkulamput ja halogeenit vaihtuu LED valoihin. Yösähkön käyttöä on lisätty mm. pesukoneita pyöritetään yöaikaan. Lämmistystä on vähennetty makuuhuoneissa ja yleensä kodeissa. Lisäksi eletroniikan käyttämää sähköä on vähennetty, sulkemalla turhaan ns. Standby tilassa olevia laitteita. Pienistä puroista syntyy myös säästöjä.

Osa 4:
Sähköautojen latauspisteet yleistyy kotitalouksissa ja taloyhtiössä.

 


Kauppojen parkkihalleissa ja huoltoasemilla sähkölatauspisteet on jo arkipäivää, mutta enenevissä määrin myös koteihin ja taloyhtiöihin hankitaan sähköautojen latauspisteitä. Pienempiä sähkötöiden yhteydessä kannattaa kartoittaa myös tulevien sähkötöiden tarpeet.

Osa 5:
Energian keräimet kehittyy esim. aurinkopaneelit katolle.

 

 

Aurinkopaneeleiden asennukset lisääntyy keväällä 2023. Suunnitteluun kannattaa ottaa mukaan osaava kumppani. SalamaSami Oy:n halu ja pyrkimys on palvella asiakasta alusta loppuun. Takuutyöt hoidetaan myös kunnialla. Hyvä työn jälki, sitä kautta saavutettu luottamus tuo uusia asiakkuuksia.

 

Tutustu Viikon suomalaisen yrittäjän SalamaSamin palveluihin https://www.salamasami.fi/