Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho paljastui kaikkein ryhmäuskollisimmaksi mepiksi EU-ajatuspaja Votewatchin vertailussa. Perjantaina puoluejohtajan kantoja testataan Radio Dein puheenjohtajatentissä.

EU-ajatuspaja Votewatch vertaa säännöllisesti, miten europarlamentaarikot äänestävät suhteessa ryhmänsä valtavirtaan. Tuoreen Votewachin perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on äänestänyt ryhmänsä mukana kaikkein kuuliaisimmin, uutisoi MTV.

Euroopan konservatiivien ja reformistien (ECR) linja on sopinut Halla-aholle 95-prosenttisesti. 8083 äänestyksestä hän on äänestänyt ryhmänsä mukana 7679 kertaa.

ECR on europarlamentin kolmanneksi suurin ryhmä 75 mepillään.

Jussi Halla-ahon tiukka maahanmuuttolinja hajotti perussuomalaiset Suomessa. Tapani Ruokasen isännöimä Radio Dein vaalitentti selvittää Halla-ahon maahanmuuttolinjan perusteita ja kysyy, miten kansainväliset sopimukset otetaan perussuomalaisten linjauksissa huomioon.

Tapani Ruokasen isännöimissä puoluejohtajahaastatteluissa käyvät vuorollaan kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Helmikuun aikana tentissä ovat vierailleet vihreiden Pekka Haavisto, vasemmistoliiton Li Anderssonkristillisdemokraattien Sari Essayah ja sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Ville Skinnari

Radio Dei perjantaina 1.3. kello 16. Uusinta tiistaina 5.3. klo 19.

Vaalitentit ovat kuunneltavissa valtakunnallisen radiokanavan Radio Dein kaikilla FM-taajuuksilla sekä suorana ja myös lähetyksen jälkeen Radio Dein verkkosivuilla ja Suomen virallisessa nettiradiossa Radiot.fi:ssä.

Radio Dein vaalitenttien lähetysajat

KUUNTELE VAALITENTTI (Radio Dei 1.3.2019):

Osa 1: ”Tämä on itseään ohjaava kierre.” Kuuntele, miksi Jussi Halla-aho valitsi puolueekseen perussuomalaiset.

Osa 2: ”Humanitaarinen maahanmuutto on kustannustehottomin tapa lievittää maailman hätää ja kärsimystä”, esittää perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Osa 3: Mitä Jussi Halla-aho ajattelee Puolan ja Unkarin oikeistopopulistisista nykyhallituksista, jotka rikkovat EU-jäsenyydestään huolimatta unionin sääntöjä ja polkevat monia oikeusvaltioiden tunnustamia kansalaisten perusoikeuksia?