Radio Dei mittauttaa puolueiden vaaliohjelmat ja puoluejohtajien arvot eduskuntavaalien kynnyksellä. Valtakunnallisen kristillisen radiokanavan vaalitenttisarjassa haastatellaan kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat 1. helmikuuta alkaen.

Puheenjohtajahaastattelut toimittaa 1980-luvulta lähtien vaalitenttejä isännöinyt Tapani Ruokanen.

Vaalitentit kuullaan Radio Dein taajuuksilla perjantai-iltapäivisin heti kello 16 sähkeuutisten jälkeen helmikuun 1. päivästä alkaen. Tenteistä lähetetään lisäksi tiistaisin iltauusinnat, jolloin lähetykset nähdään myös Alfa-TV:ssä.

Puheenjohtajahaastattelut lähetetään Radio Dein taajuuksilla eri puolella Suomea. Tentit voi kuunnella suorana tai lähetyksen jälkeen myös Radio Dein verkkosivuilla ja Radiot.fi-palvelussa.

– Kevään eduskunta- ja eurovaaleissa ratkaistaan Suomen tulevaisuuden tärkeimpiä kysymyksiä ja koko Euroopan mantereen suunta. Tavoitteeni on pureutua puheenjohtajien pitkissä haastatteluissa poikkeuksellisen perusteellisesti heidän arvoihinsa, tavoitteisiinsa ja toiveisiinsa, mutta myös siihen, millaisia he ovat ihmisinä, vaalitenttien isäntä Tapani Ruokanen ennakoi.

Vaaliteemaan otetaan vauhtia jo perjantaina 25. tammikuuta, jolloin tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen arvioi Isäntänä Tapani Ruokanen -ohjelmassa, miten Suomen vaaleihin yritetään vaikuttaa ja mitä jokainen kansalainen voi tehdä vaalisalaisuuden säilyttämiseksi.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on 14. huhtikuuta. Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 3.-9. huhtikuuta.

Puoluejohtajat Radio Dein Isäntänä Tapani Ruokanen -lähetyksissä perjantaisin klo 16 ja uusintana tiistaisin klo 19 helmikuun alusta alkaen:

pe 1.2. Pekka Haavisto KUUNTELE LÄHETYS

pe 8.2. Li Andersson KUUNTELE LÄHETYS

pe 15.2. Sari Essayah KUUNTELE LÄHETYS

pe 22.2. Ville Skinnari (Antti Rinne sairauslomalla) KUUNTELE LÄHETYS

pe 1.3. Jussi Halla-aho KUUNTELE LÄHETYS

pe 8.3. Petteri Orpo KUUNTELE LÄHETYS

pe 15.3. Anna-Maja Henriksson KUUNTELE LÄHETYS

pe 22.3. Sampo Terho KUUNTELE LÄHETYS

pe 29.3. Juha Sipilä KUUNTELE LÄHETYS