Osaava, asiallinen, ahkera, perusteellinen argumentoija – lisäksi kaikille mukava. Näillä määritelmillä kansanedustajakollegat luonnehtivat Sari Essayahia. KD:n puheenjohtaja nauttii arvostusta yli puoluerajojen. Mihin se riittää vaaleissa?

Sari Essayah on rakentanut uskottavan poliitikon ja maltillisen puoluejohtajan uraa johdonmukaisesti. Seurauksena on ollut kristillisdemokraattien vahvistuminen.

Seura-lehden tuore selvitys kertoo, että Sari Essayah lukeutuu eduskunnan arvostetuimpien kansanedustajien joukkoon.

Seura pyysi tammikuussa kansanedustajia nimeämään joukostaan ne politiikan toimijat, joiden työtä ja toimintaa he ovat arvostaneet eniten kuluneen vaalikauden aikana.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja nousi kyselyssä kärkiviisikkoon. Essayah keräsi kannatuksensa Sdp:n Ville Skinnarin lailla muista kuin omasta ryhmästä.

Seuran kyselyssä kansanedustajat kehuivat kristillisten puoluejohtajaa muun muassa hyväksi kuuntelijaksi ja muut huomioon ottavaksi työmyyräksi.

Radio Dein puoluejohtajatentti ottaa perjantai-iltapäivänä selvää, minkä tavoitteiden eteen KD:n kärkihahmo aikoo luottamuspääomansa vaalien jälkeen käyttää.

Tapani Ruokasen isännöimissä puoluejohtajahaastatteluissa käyvät vuorollaan kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Kahtena edellisenä perjantaina tentissä ovat vierailleet vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Li Andersson.

Radio Dei perjantaina 15.2. kello 16. Uusinta tiistaina 19.2. klo 19.

Vaalitentit ovat kuunneltavissa valtakunnallisen radiokanavan Radio Dein kaikilla FM-taajuuksilla sekä suorana ja myös lähetyksen jälkeen Radio Dein verkkosivuilla ja Suomen virallisessa nettiradiossa Radiot.fi:ssä.

Radio Dein vaalitenttien lähetysajat

Kuuntele Sari Essayahin vaalitentti (Radio Dei 15.2.2019):

OSA 1: Sari Essayahin mukaan peruskouluissa ollaan liian säikkyjä ”yksittäisten vanhempien masinoimien kampanjoiden” uskontokriittisiä asenteita kohtaan.

OSA 2: Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mukaan ”raippavero” voi parantaa pienituloisten eläkeläisten asemaa.

OSA 3: Sari Essayah vastaa kysymykseen, miksei toisen ihmisen työllistäminen voisi olla verovähennyskelpoista.