Petteri Orpo onnistui pitkään vahvistamaan kokoomuksen kannatusta, vaikka hallitusyhteistyö kuluttaa. Perjantaina Radio Dein puoluejohtajatentissä vieraileva kokoomuksen puheenjohtaja sai kuitenkin tuoreimmassa Ylen gallupissa lunta tupaan.

Juuri pitkältä sairauslomalta palanneen sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa vahvimmin pääministerin paikasta kisaava kokoomuksen Petteri Orpo sai tuoreimmassa Ylen gallupissa takapakkia.

Kokoomuksen kannatus tänään torstaina julkistetussa Ylen gallupissa on 16,2 prosenttia. Luku on Petteri Orpon johtaman kokoomuksen heikoin noteeraus neljään vuoteen. Se on myös alhaisin lukema kesäkuussa 2016 alkaneella Orpon puheenjohtajakaudella.

Huomisessa Radio Dein puoluejohtajatentissä selviää, millaisin sanankääntein valtiovarainministeripuolueen keulahahmo lähtee kuromaan mielipidemittauksissa ykköspaikkaa pitävän pääoppositiopuolueen sdp:n etumatkaa, kun eduskuntavaaleihin on aikaa viisi viikkoa. ”Millainen Suomi ja Eurooppa siintää puolueen tulevaisuudessa?” kysyy vaalitenttiä isännöivä Tapani Ruokanen kokoomusjohtajalta.

Radio Dei haastattelee eduskuntavaalien alla kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Ennen vaalipäivää tenttiin saapuvat vielä rkp:n Anna-Maja Henriksson 15. maaliskuuta, sinisten Sampo Terho 22. maaliskuuta ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä 29. maaliskuuta.

Petteri Orpo Radio Dein puheenjohtajatentissä perjantaina 8.3. kello 16. Uusinta tiistaina 12.3. klo 19.

 

KUUNTELE vaalitentti (Radio Dei 8.3.2019):

OSA 1: Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo selvittää, mitä hän yritti puolueen kannatuksen laskuun kääntäneessä vanhustenpalvelukeskustelussa saada sanotuksi.

OSA 2: ”Tuloerot eivät ole Suomessa kasvaneet – päinvastoin: 140.000 ihmistä on saanut töitä, joka on suurin mahdollinen harppaus vähäosaisuudesta parempaan toimeentuloon ja tulevaisuudennäkymään”, perustelee Orpo sote-eron kokeneen hallituksen talouspolitiikkaa.

OSA 3:  ”Kaipaan faktatietoihin perustuvaa hyvää väittelyä siitä, mitä tehdään seuraavaksi.”

 

Vaalitentit ovat kuunneltavissa valtakunnallisen radiokanavan Radio Dein kaikilla FM-taajuuksilla sekä suorana ja myös lähetyksen jälkeen Radio Dein verkkosivuilla ja Suomen virallisessa nettiradiossa Radiot.fi:ssä.

Radio Dein vaalitenttien lähetysajat