Keskiviikkona 24.lokakuuta kello 9.05 Radio Dein suorassa lähetyksessä kohtaavat Espoon piispanvaalin toisen kierroksen ehdokkaat eli teologian tohtorit Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma.

Vaalissa korostuu sukupuolen merkitys, mutta ehdokkailla on paljon muitakin eroavaisuuksia. Viikon debatissa aiheita ovat esim. paikallisseurakunnan työn tuntemuksen merkitys piispan työssä ja piispan suhtautuminen pappeihin, jotka eivät noudata kirkolliskokouksen päätöksiä. Kun piispan tärkein tehtävä on vaalia ykseyttä, on mielenkiintoista kuulla, miten ehdokkaat perustelevat erilaiset kantansa ja samalla osoittavat ymmärrystä toista kohtaan.

Viikon debatti uusitaan keskiviikkona klo 13.00 sekä lauantaina 27.10. kello 13.35. Lähetyksen voi kuunnella suorana ja jälkikäteen myös Radiot.fi palvelusta.

Espoon piispanvaali järjestetään torstaina 1. marraskuuta. Espoon hiippakunnan uuden piispan haastattelu kuullaan tuloksen selviämisen jälkeen tuoreeltaan Radio Dein Toivon Päivä -iltapäivälähetyksessä kello 14 jälkeen.

Espoon uusi piispa siunataan tehtäväänsä 10. helmikuuta Espoon tuomiokirkossa.

KUUNTELE Kaisamari Hintikan ja Juhani Holman 2. kierroksen vaalitentti (24.10.2018):

Kuuntele ensimmäisen kierroksen vaalitentit ja lue päätoimittaja Kirsi Rostamon arviot Kaisamari Hintikan ja Juhani Holman vahvuuksista.

Lue myös: Piispanvaalin finalistit Helsingin kirjamessujen linjauksista: ”Jos nuorekkuutta haetaan, sitä saa kirkoltakin” – ”Surullista historian ymmärtämättömyyttä” (Seurakuntalainen.fi)

Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja