Raamattu alusta loppuun

 

Raamattu alusta loppuun -sarjassa käydään läpi kaikki Raamatun kirjat Mooseksesta Ilmestyskirjaan kalenterivuoden aikana.

Raamatun 66 kirjan sanomaa ja taustoja avaa joukko tunnettuja Raamatun tuntijoita.

Pyhien kirjoitusten ääressä tekemiään oivalluksia ja kirjoitusten merkityksiä valottavat teologian tohtori Eero Junkkaala, Raamattukoulun rehtori Jari Jolkkonen, psykologi Kaisa Koivula, teologi Anu Vuola, kirkkoherra Arto Antturi, pastori Soile-Rautavuori-Kähärä, pastori Aija Auren, diplomi-insinööri Vesa Kosonen, teologian tohtori Juho Sankamo, pastori Kalle Virta ja terapeutti Salme Blomster.

Radio Deissä 14. syyskuuta alkaen lauantaisin klo 21.03. Uusintana sunnuntaisin klo 15.35.

 

 

Pop-up -psalmi

Raamatun psalmit ovat soineet muusikko Jukka Leppilammen sielussa intensiivisesti puolentoista vuosikymmenen ajan.

Pyhien tekstien soinnit synnyttävät jokaiselle päivälle oman psalmimatkansa.

– Koko elämän rajuus, hurjuus, syntisyys, pimeys ja hyljätyksi tuleminen sykkivät Raamatun 150 psalmissa – ja kaiken sen keskeltä nousee ”halleluja”, toteaa Radio Dein musiikkipäällikkö Antti Suonion kanssa sarjaa työstävä Jukka Leppilampi.

Radio Deissä joka arkipäivä syyskuun alusta alkaen maanantaista perjantaihin klo 10.10. Uusintana klo 14.15.

Sunnuntaisin Tuomas-messun ja uutisten jälkeen kuullaan pyhäpäiville varattu arkipäivälähetyksiä pidempi Pop-up -psalmien iltakooste kello 20.05 alkaen. 

 

 

Mielen päällä

Monella on mielen päällä yhtä ja toista, mutta syvimpiä ajatuksia elämästä, heikkoudesta, kivusta tai hauraasta uskosta lausutaan kovin harvoin ääneen, sanoo Rainer Friman.

Mielen päällä -monologisarjassa Friman pohdiskelee rehelliseen tapaansa elämän arkisia asioita ja sattumuksia, kipuja ja kasvuja, etsien vastauksia Raamatusta ja hengellisestä kirjallisuudesta.

Tiistaisin klo 14.45 syyskuun 3. päivästä alkaen. Uusinta torstaisin klo 19.05.

 

Jippu & Rainer Friman ja ihmisen ääni uusin jaksoin keskiviikkoisin klo 16.05 syyskuun alusta alkaen. Uusinta tiistaisin klo 22.05.

 

 

Kutsu vapauteen

Riippuvuudet, pelot, ahdistukset tai kriisit ovat osa inhimillistä elämää. Marja Salmisen toimittamassa ohjelmassa tavataan ihmisiä, jotka ovat vapautuneet pitkään painaneista taakoistaan.

Lauantaisin klo 20.03 lokakuun 5. päivästä alkaen. Uusinta keskiviikkoisin klo 24.00.

 

Viikon Tikka

Viikon Tikka palaa ääneen Radio Dein taajuuksille parin vuoden tauon jälkeen. Kokemukset uskosta ja elämästä kiteytyvät persoonallisiksi tarinoiksi Timo Tikan toimittamissa henkilöhaastatteluissa.

Lauantaisin klo 19.03 syyskuun 7. päivästä alkaen. Uusinta torstaisin klo 23.00.

 

 

Sanan aarteita

Tanssija ja tuottaja Miisu Piipari jakaa Raamatusta löytämiään oivalluksia, jotka ovat auttaneet häntä arjen keskellä.

Radio Deissä perjantaisin klo 21.40.