ROOMA, PINTAA SYVEMMÄLTÄ 23.-28.3.2018

Vain harvoin on mahdollisuus yöpyä Rooman historiallisessa keskustassa sijaitsevassa Birgittalaisluostarissa. Upean ilmapiirin lisäksi pääset osallistumaan luostarin pohjoismaisiin ekumeenisiin tilaisuuksiin. Matkalla näet antiikiin Rooman, Villa Lanten, Rooman tärkeimmät kirkot ja Vatikaanin museon. Ainutlaatuisia kokemuksia ovat paavin audienssi ja Trasteveressä Sant´Egidion hyväntekeväisyys-järjestön esittely ja iltamessu. Matkanjohtajina Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo ja Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi.

 

OHJELMA

Pe 23.3. klo 16.30 Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Roomaa. Suomalainen paikallisoppaamme on meitä vastassa klo 18.50 ja kuljetus Birgittalaisluos-
tariin, joka toimii hotellinnamme matkamme ajan. Illallinenluostarissa.

La 24.3. Aamiaisen jälkeen opastettu kävelykierros Rooman nähtävyyksille: reitti kulkee Rooman ghetton alueen halki sekä Marcelluksen teatterin ohi Capitoliumin kukkulalle, josta aukeaa mahtava näköalayli Forum Romanumin. Laskeudumme alas ja kuljetaan foorumin halki, ohi Colosseumin tullaan San Clementin kirkolle. Kirkko muodostuu kolmesta eri tasosta ja alimpana on antiikinaikainen katutaso, jossa Mitrajumalan temppeli ja keskellä vanhin basilikakirkko, ylimpänä nykyinen kirkkoraken-nus. Lounaan jälkeen on iltapäivä vapaa ja kuka haluaa käydä Colosseumilla sisällä tai nousta Palatinuksen kukkulalle, Foorumin lippu oikeuttaa siihen.

Su 25.3. Menemme Trastevereen, tutustumme Sant’Edigion hyväntekeväisyys-järjestöön ja osallistumme jumalanpalvelukseen. Lounas kehitysvammaisten ravintolassa.

Ma 26.3. Aamiaisen jälkeen lähdemme Rooman ulkopuolelle ja tutustumme Suomen Rooman Instituuttiin Villa Lanteen. Vierailemme Lateraani-kirkolla sekä Scala Santalla.Lounaan jälkeen poikkeamme Santa Croce in Gerusalemme kirkkoon ja edelleen San Lorenzon kirkolle Rooman Campo Veranon hautausmaan luona. Kirkon jälkeen tehdään kierros Rooman suurimmalla hautausmaalla, jossa löytyy niin monumentaalisia sukuhautoja kuin kuuluisuuksien viimeisiä lepopaikkoja.

Ti 27.3. Aamupalan jälkeen lähdemme Vatikaanin museoille. Tutustumme Vatikaanin museoiden aarteisiin-antiikin aikaiset patsaskokoelmat, mielenkiintoiset kartta-sekä gobeliinikäytävät, marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut upeat salit sekä Michelangelon vertaansa vailla olevat freskot Sikstiinläiskappelissa ovat unohtumaton elämys. Museoista siirrytään Pietarinkirkkoon. Täältä lähdetän lounaalle ja sen jälkeen Enkelten linnalle, joka oli aikoinaan paavien linnoitus, nykyisin mielenkiintoinen museo. Linnan kattoterassilta aukeaa upea maisema kaupungin yli.

Ke 28.3. Aamiaisen jälkeen otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme paavin audienssiin. Tavarat jätämme linja-autoon. Lounastamme viehättävässä Borgon korttelissa. Siirrymme Paavalinkirkolle muurien ulkopuolelle, joka on Rooman toiseksi suurin kirkko. Sieltä jatketaan kohti teiden kuningatarta, Via Appia Anticaa, jonka varrella sijaitsevat laajimmat varhaiskristittyjen hautapaikat eli San Callitson katakombit ja ne ovat päivän viimeinen tutustumiskohde, jonka jälkeen ajetaan lentokentälle. Paluulento lähtee klo 19.45 ja saavumme Helsinkiin klo 00.05.

MATKAN HINTA
1385 eur/ henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa
+180 eur yhden hengen huone

Matkan hintaan sisältyy :
-Menopaluu Finnairin reittilennoilla Helsinki –Rooma -Helsinki matkalaukulla, ei aterioilla
-5 yöpymistä kahden hengen huoneessa Birgittalais-luostarissa aamiaisella
-puolihoito (ruokailut ohjelman mukaisesti)
-Kaikki ohjelman mukaiset bussikuljetukset sekä pääsyliput

Varaus, maksu –ja peruutusehdot
Ennakko 250 eur kahden viikon sisällä varauksesta. Loppumaksu kuukausi ennen matkan alkua
Jos matka perutetaan:
Viimeistään 60 päivää ennen matkan alkua , ennakkomaksu palautetaan
Viimeistään 60-30 vrk ennen matkan alkua, ennakko pidätetään.
Viimeistään 30-15 vrk ennen, peritään 50 % matkan hinnasta
Viimeistään 14-0 vrk ennen matkan alkua, peritään 100% matkan hinnasta

Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista!

Kyselyt:
Kirsi Rostamo 040-5471335, kirsi.rostamo@dei.fi

Varaukset:
EL-VE Tours: info@elvetours.gr
Muistathan mainita erityisruokavaliosi jo varauksen yhteydessä!

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
16, NikisStr. 10557 Ateena
Puh. +30 210 3232449
Fax +30 210 3228977
Email. info@elvetours.gr
www.elvetours.gr