Tähteys ja tähteydestä tavallisuuteen laskeutuminen. Lasku on osoittautunut jyrkän kaltevaliukuiseksi monen taiteilijan, huippu-urheilijan ja poliitikon kohdalla. Niin myös Joel Hallikaisen.

Tylsistymisen, merkityksettömyyden ja tarkoituksettomuuden tunteet harmaannuttivat arjen, sanoo Hallikainen. Lääkkeeksi löytyi alkoholi.

– Aloin enemmän ja enemmän säätää elämääni alkoholilla. Sain vähän väriä elämääni, kun oli harmaata, hän kertoi Radio Dein Rainer Friman ja ihmisen ääni -ohjelmassa vuosi sitten.

Runsaat pari vuotta sitten Hallikainen laittoi korkin kiinni.

– Sen sijaan, että avaisin kaljapullon, avaankin kirjoitusvihon ja kerron, mikä on se ihmeellinen rakkaus, mikä on meidät tänään kantanut tänne ja rohkaisee puhumaan totta. Siinä on jotain äärimmäisen paradoksaalista.

Kirjoitusvihkoon kertynyttä satoa perataan uudessa Radio Dein Viikon Hallikainen –lyhytohjelmasarjassa. Lisää Joel Hallikaisesta seuraavassa Aalloilla-lehdessä.

Viikon Hallikainen alkaa Radio Deissä sunnuntaina 4. maaliskuuta. Lyhytohjelmasarjaa kuullaan viikoittain sunnuntaisin klo 17.50 ja uusintana torstaiaamuisin klo 6.40.